A Grand Budapest Hotel

A Grand Budapest Hotel híres főportása Gustave (Ralph Fiennes) és kedvence Zero Musztafa az egyszerű küldönc az évszázad rablásába keverednek a híres szállodában.

Gustave (Ralph Fiennes), a híres főportás

Wes Anderson várva várt filmje a Berlini Filmfesztiválon megkapta a fődíjat!

A Grand Budapest Hotel (+16)

2013 – színes amerikai vígjáték

Zene: Alexandre Desplat
Fényképezte: Robert D. Yeoman
Látvány: Adam Stockhausen, Nate Jones
Írta: Hugo Guinness, Wes Anderson
Rendezte: Wes Anderson

Főszereplők: Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Edward Norton, Willem Dafoe, Jude Law, Owen Wilson, Bill Murray, Adrien Brody, Léa Seydoux, Jeff Goldblum, Jason Schwartzman, F. Murray Abraham, Tom Wilkinson, Harvey Keitel, Mathieu Amalric

Vendégei átlagos arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok

Hazai bemutató: 2014. március 20. Forgalmazza az InterCom.

A Grand Budapest Hotel története röviden

Valahol a békés, bogaras Európában, valamikor a békeidőkben, a két világháború között működött egy elegáns hotel: a Grand Budapest. Vendégei átlagos arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok; alkalmazottai pedig a legjobbak a szakmájukban. Gustave (Ralph Fiennes), a híres főportás itt barátkozott össze az egyszerű küldönccel, Zero Musztafával, akivel együtt keverednek bele az évszázad festményrablásába.

A Grand Budapest Hotel híres főportása Gustave (Ralph Fiennes) és kedvence Zero Musztafa

Miközben a felbecsülhetetlen értékű reneszánsz képet keresik, egy családi vagyon elvesztése vagy visszaszerzése is kockán forog: és a nyomozás meghökkentő fordulatai magukkal ragadják a hotel összes lakóját.

A Budapest Hotel épülete

A cikk a plakát alatt folytatódik!

Grand Budapest Hotel

A Grand Budapest Hotelt alakító díszes palotát hosszas keresés után egy egykori kelet-német kisvárosban, a cseh és lengyel határ melletti Gorlitz-ben találták meg az alkotók. Ami a filmben elegáns hotel, az a valóságban egy régi nagyáruház. Az oszlopok, a grandiózus lépcsők, a színes ablakok és az előcsarnokot uraló hatalmas, pompás csillár mind eredeti. A stáb 20-as, 30-as évekbeli képeslapok alapján, rengeteg munkával gyűjtötte hozzá a többit: a cégtáblát egy 19. századi prágai hotelből, egy karosszéket egy Karlovy Vary fürdőből, a bárpultot Párizsból vitték oda. A zárójelenethez pedig szétszerelték az egészet, hogy a 60-as évek szomorú, szocialista hangulatát tudják felidézni lejjebb eresztett álmennyezettel, ócska lambériával és erős fényekkel.

Feliratos előzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + hat =


Scroll to top