Gotti (2018) amerikai film

Gotti (2018) amerikai film: John Travolta alakítja a hírhedt maffiafőnök szterepét
John Travolta alakítja a hírhedt maffiafőnök szterepét
A New York-i olasz maffia kiemelkedő alakja volt John Gotti, a Gambino család feje. Piti gengszterből az egyik legnagyobb maffiacsalád fejévé küzdötte fel magát. A szerető férj, rendes családapa hihetetlen ügyességgel alakította ki New York egyik legerősebb bűnszervezetét. Az új maffiafilm az ő történetét mutatja be.

John Travolta Gotti szerepében igaz jutalomjátékot kapott, a Ponyvaregény óta tudjuk, mennyire jól áll neki a rossz fiú szerep.

A megtörtént események alapján készült filmet még hitelesebbé teszi az a tény, hogy Travolta a Gotti család jóváhagyásával játszhatta el a szerepet.

Kelly Preston – aki az életben is Travolta felesége – alakítja Victoria Gottit. A színésznő annak érdekében, hogy felkészüljön a szerepére, egyedülálló alkalmat teremtett arra, hogy kapcsolatba léphessen a valóságos Victoria Gotti-val, és megismerhesse életét, John mellett töltött évek alatt folytatott küzdelmét.

Nézd meg a mozifilm adatlapját, olvasd el a tartalmi előzetesét, nézd meg a jelenetképeket és a szinkronizált előzetest!

Gotti mozifilm adatlap, plakát

Gotti (2018) amerikai film plakát

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 105 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: gengszter film, maffia film
Nemzetközi filmadatbázis: Gotti
Forgatókönyv: Lem Dobbs, Leo Rossi
Szereplők: John Travolta, Kelly Preston, Stacy Keach, Spencer Rocco Lofranco, Pruitt Taylor Vince

Rendezte: Kevin Connolly
Hazai mozipremier: 2018. június 14.
Magyarországon forgalmazza: Big Bang Media.

Tartalom

A szegény olasz-amerikai családból való John Gotti lenyűgöző személyiségével és szókimondó stílusával a New York-i Gambino bűnszervezet tagja lesz, majd egy véres puccsal át is veszi az irányítását. Miközben szerető apa és férj, aki mindent megtesz a családjáért, kegyetlen és könyörtelen gengszterként híresül el a városban, akit tisztelnek és rettegnek az emberek. A legnagyobb és legerősebb szervezetté változtatja a Gambinokat még ha ezért át is kell gázolnia törvényen és emberen egyaránt.

Hosszabb tartalom

A hírhedt gengszter, John Joseph Gotti (John Travolta) a New York-i olasz csőcselék soraiból emelkedett a csúcsra, a hűség és a kegyetlenség halálos, ám merőben hatékony módszerei által. Az 1980-as években Manhattan utcáin történő véres puccson keresztül lett Gotti a Gambino bűnözői család vezetője és került be a történelemkönyvekbe, mint „Teflon Don” az akkori főnök, Aniello Dellacroce (Stacey Keach) protagéjaként.

A film oda-vissza ingázik a fontos, karrierjét alakító események bemutatása, az 1970-es évek illegális tevékenységei, majd a 90-es évekbeli dicsőséges napok utóhatása között, és megpróbál egy őszinte portrét mutatni egy olyan emberről, akinek az útját nagyrészt az erőszak és az ambíció határozta meg, ugyanakkor bemutatja azt a mérhetetlen szeretet is, amellyel a családját illette. A narratíva keretét az az 1999-es beszélgetés adja, mely Gotti és fia, John Gotti Jr. (Spencer LoFranco) között zajlott a börtönben, miközben a főhős visszaemlékszik az életére, és a nehéz választásokra, amik meghatározták őt, mint vezetőt és mint apát.

A rendkívül jó stratégiai és manipulálási érzékkel megáldott Gotti sikeresen alakította át az amúgy is jól működő Gambino családi műveleteket, így vált New York egyik legerősebb bűnszervezetévé. Gotti és bandája számára a kábítószer kereskedés, a uzsora, a szerencsejáték, a zsarolások és a gyilkosságok szinte hétköznapivá váltak, így az árulással és a rendőrséggel való együttműködés teljesen tabu volt számukra.

Gotti hatalomra emelkedésének intenzív és lenyűgöző eseménysorozatában a fiatal Gotti Jr döntése, hogy ott hagyja a sokkal biztonságosabb karriert a hadseregben, hogy csatlakozzon a családi vállalkozáshoz, nagy szerepe volt Gotti feleségének, Victoriának (Kelly Preston), aki mindvégig biztosította, hogy az otthon egy stabil hely maradjon a gengszter számára.

Figyelembe véve a kiemelkedő jelentőségét és szörnyű tetteit, Gotti hamar az FBI egyik jelentős gyanúsítottjává vált, köszönhetően a gengszterek illegális tevékenységeinek. Több sikertelen beavatkozás után, a hatóságok Gotti jobbkezét, Sammy „The Bull” Gravano-t környékezik meg, hogy az ügyészség informátora legyen. Gottit életfogytiglan börtönbüntetésre ítélték, és miután soha nem kért kegyelmet, 61 éves korában torokrákban halt meg a Missouri-i szövetségi börtönben.

Jelenetfotók – képek

Fotók: Big Bang Media

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar nyelvű előzetes

A maffia történelem másik legendás alakja Escobar. A róla készült film ajánlóját a linkre kattintva tudod megnézni.

Ugye A nyolcvanas években Magyarországon látszólag béke és nyugalom honolt. A legvidámabb barakkban azonban forrtak az indulatok, amit a hatalom igyekezett minden áron elfojtani. Hogy ez mit jelent? Az Eltörölni Frankot magyar filmből sok minden kiderül.


Ugye Te is szívesen nézed az ilyen gengszter sztorikat? Kíváncsi vagyok a véleményedre! Ne felejts el a LIKE jelre kattintani! Ha bátrabb vagy, írd meg a hozzászólás részben, mit gondolsz a filmről!

Scroll to top