Gotti (2018) amerikai film

Gotti (2018) amerikai film: John Travolta alakítja a hírhedt maffiafőnök szterepét
John Travolta alakítja a hírhedt maffiafőnök szterepét

A New York-i olasz maffia kiemelkedő alakja volt John Gotti, aki piti gengszterből az egyik legnagyobb maffiacsalád fejévé küzdötte fel magát. A szerető férj, rendes családapa hihetetlen ügyességgel alakította ki New York egyik legerősebb bűnszervezetét. Az új maffiafilm az ő történetét mutatja be.

John Travolta Gotti szerepében igaz jutalomjátékot kapott, a Ponyvaregény óta tudjuk, mennyire jól áll neki a rossz fiú szerep. A megtörtént események alapján készült filmet még hitelesebbé teszi az a tény, hogy Travolta a Gotti család jóváhagyásával játszhatta el a szerepet. Kelly Preston – aki az életben is Travolta felesége – alakítja Victoria Gottit. A színésznő annak érdekében, hogy felkészüljön a szerepére, egyedülálló alkalmat teremtett arra, hogy kapcsolatba léphessen a valóságos Victoria Gotti-val, és megismerhesse életét, John mellett töltött évek alatt folytatott küzdelmét.

Nézd meg a mozifilm adatlapját, olvasd el a tartalmi előzetesét, nézd meg a jelenetképeket és a szinkronizált előzetest!

Gotti mozifilm adatlap, plakát

Gotti (2018) amerikai film plakát

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 105 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: gengszter film, maffia film
Nemzetközi filmadatbázis: Gotti
Forgatókönyv: Lem Dobbs, Leo Rossi
Szereplők: John Travolta, Kelly Preston, Stacy Keach, Spencer Rocco Lofranco, Pruitt Taylor Vince

Rendezte: Kevin Connolly
Hazai mozipremier: 2018. június 14.
Magyarországon forgalmazza: Big Bang Media.

Tartalom

A szegény olasz-amerikai családból való John Gotti lenyűgöző személyiségével és szókimondó stílusával a New York-i Gambino bűnszervezet tagja lesz, majd egy véres puccsal át is veszi az irányítását. Miközben szerető apa és férj, aki mindent megtesz a családjáért, kegyetlen és könyörtelen gengszterként híresül el a városban, akit tisztelnek és rettegnek az emberek. A legnagyobb és legerősebb szervezetté változtatja a Gambinokat még ha ezért át is kell gázolnia törvényen és emberen egyaránt.

Hosszabb tartalom

A hírhedt gengszter, John Joseph Gotti (John Travolta) a New York-i olasz csőcselék soraiból emelkedett a csúcsra, a hűség és a kegyetlenség halálos, ám merőben hatékony módszerei által. Az 1980-as években Manhattan utcáin történő véres puccson keresztül lett Gotti a Gambino bűnözői család vezetője és került be a történelemkönyvekbe, mint “Teflon Don” az akkori főnök, Aniello Dellacroce (Stacey Keach) protagéjaként.

A film oda-vissza ingázik a fontos, karrierjét alakító események bemutatása, az 1970-es évek illegális tevékenységei, majd a 90-es évekbeli dicsőséges napok utóhatása között, és megpróbál egy őszinte portrét mutatni egy olyan emberről, akinek az útját nagyrészt az erőszak és az ambíció határozta meg, ugyanakkor bemutatja azt a mérhetetlen szeretet is, amellyel a családját illette. A narratíva keretét az az 1999-es beszélgetés adja, mely Gotti és fia, John Gotti Jr. (Spencer LoFranco) között zajlott a börtönben, miközben a főhős visszaemlékszik az életére, és a nehéz választásokra, amik meghatározták őt, mint vezetőt és mint apát.

A rendkívül jó stratégiai és manipulálási érzékkel megáldott Gotti sikeresen alakította át az amúgy is jól működő Gambino családi műveleteket, így vált New York egyik legerősebb bűnszervezetévé. Gotti és bandája számára a kábítószer kereskedés, a uzsora, a szerencsejáték, a zsarolások és a gyilkosságok szinte hétköznapivá váltak, így az árulással és a rendőrséggel való együttműködés teljesen tabu volt számukra.

Gotti hatalomra emelkedésének intenzív és lenyűgöző eseménysorozatában a fiatal Gotti Jr döntése, hogy ott hagyja a sokkal biztonságosabb karriert a hadseregben, hogy csatlakozzon a családi vállalkozáshoz, nagy szerepe volt Gotti feleségének, Victoriának (Kelly Preston), aki mindvégig biztosította, hogy az otthon egy stabil hely maradjon a gengszter számára.

Figyelembe véve a kiemelkedő jelentőségét és szörnyű tetteit, Gotti hamar az FBI egyik jelentős gyanúsítottjává vált, köszönhetően a gengszterek illegális tevékenységeinek. Több sikertelen beavatkozás után, a hatóságok Gotti jobbkezét, Sammy “The Bull” Gravano-t környékezik meg, hogy az ügyészség informátora legyen. Gottit életfogytiglan börtönbüntetésre ítélték, és miután soha nem kért kegyelmet, 61 éves korában torokrákban halt meg a Missouri-i szövetségi börtönben.

Jelenetfotók – képek

Fotók: Big Bang Media

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar nyelvű előzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Scroll to top