A gonosz baba ellen szent segítségre volt szükség

- filmrakat | 2017. augusztus 12. szombat
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Amikor valaki filmet készít, vagy filmet néz, előfordulhat, hogy el is hiszi azt a történetet, amibe belecsöppent. Csak így lehetséges az, hogy az Annabelle első és második részének forgatása során a gonosz baba ellen szent segítségre volt szükség, mert a stábból valaki igényt tartott rá. Az első epizódnál a rendező hívott papot, vajon a második résznél kiérezte ennek szükségét?

Az Annabelle stábja azt hitte, nem kell komolyan vennie önmagát, de a színészek másképpen gondolták: ők túlságosan is hittek a sztoriban.
Annabelle, egy csodás baba ajándékba
Még az első Annabelle-film forgatása idején adták hírül, hogy a producer, a horror műfajában hátborzongatóan sikeres James Wan papot hivatott, és beszenteltette a forgatás helyszínéül szolgáló stúdiót. Azt nem tudjuk, hogy emiatt-e, de a film nagy sikert aratott, akkorát, hogy a folytatás is elkészült. A rendezői székben azonban már nem Wan, hanem David F. Sandberg ült, aki otthonosan mozog a horror műfajában, amit bebizonyított az Amikor kialszik a fény (2016) című természetfeletti horrorfilmjével.

Annabelle 2

A dermesztő horrorfilm nagyjából 70 évvel ezelőtti eseményeket mesél el. A játékkészítésből élő férfi (Anthony LaPaglia) egy balesetben elveszíti kislányát. Feleségével (Miranda Otto) azért imádkoznak, hogy újra együtt lehessenek gyermekükkel. Amikor megjelenik előttük a lány szelleme, úgy érzik, könyörgésük meghallgattatásra lelt, pedig ekkor indul útjára a borzalmak sokasága…

Az Annabelle 2. – A teremtés az előző film előtörténete: a néző megtudhatja belőle, hogy miképpen került a démon a babába, és miért pont azok ellen fordul, akiket kínozni kezd.

Annabelle 2. amerikai horrorfilm 3

A rendező mondta:

A gyerekszereplők nem féltek az Annabelle-babától – mesélte újságíróknak David F. Sandberg, az Annabelle 2. rendezője. – De Stephanie Sigman, aki az árvaházat vezető apáca szerepét játssza, a forgatások szünetében nem volt szívesen egy szobában vele. Sőt, ha nem volt muszáj, a kezébe sem vette. Amikor pedig meghallotta, hogy az első rész idején egy pap is eljött a forgatás elejére, és megáldotta a babát, azt kérte, hogy megint hívjunk szent segítséget. Először azt hittem, viccel. De túl komoly volt hozzá: úgyhogy végül tényleg hívtunk papot, és ő megáldották a stábot. Simán le is zajlott a forgatás, pedig volt néhány rázós jelenetünk…

Stephanie Sigman mexikói származású színésznőt láthattad – egyebek mellett – a Volt egyszer egy Venice és a 007 Spectre: A Fantom visszatér című filmekben.

Forrás: IC Press

Továbbiak a filmről:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább

Melissa McCarthy férje rendezte a színésznő új filmjét

Melissa McCarthy A partiállat című filmben
Nem csak rendezte, más feladatokat is ellátott Melissa McCarthy férje a színésznő legújabb filmjének készítésekor....
Tovább