Godzilla, a harag istene

Gareth Edwards a legújabb Godzilla film rendezője szerint a szörnyek általában szimbolizálnak valamit, Godzilla például a harag istenét.

Godzilla 2014 - plakát
Godzilla – bemutató 2014. május 15-én

Az 1954-es első Godzilla film megjelenése hatalmas siker volt Japánban, azóta számtalan  film készült a világ legfélelmetesebb szörnyének főszereplésével.

„A Godzilla mérföldkő a rémfilmek műfajában – magyarázza Gareth Edwards rendező, a Godzilla-saga legújabb részének rendezője. – Ha a világon bárhol bárkinek megmutatjuk a város fölé magasodó szörny sziluettjét, még az is tudja, ki az, aki soha nem látott Godzilla-filmet.”

2014. 05. 15-én, azaz csütörtökön visszatér a mozikba a szörnyek koronázatlan királya, GODZILLA (12), aki mellett olyan fantasztikus színészek tűnnek fel, mint Bryan Cranston, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Ken Watanabe, Sally Hawkins, David Straitharn és Juliette Binoche.

Rémület, jön...

Az új történetben egy atomerőműnél végzetese katasztrófa történik. A hatóságok hallgatnak. Egy apa , aki mindenét elveszítette, olyan felfedezésre jut, amely mindent megváltoztat. Az emberiség a kipusztulás szélén nem várt segítséget kap…

„A szörnyek mindig szimbolizálnak valamit – magyarázza Edwards. – Godzilla voltaképpen a harag istene: ő a természet pusztító válasza, a büntetés mindazért a rosszért, amit a világgal műveltünk. Filmünkben ezeket a gondolatokat is igyekeztünk kibontani, hogy rámutassunk a világgal szembeni felelősségünkre.”

Godzilla üvöltése

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × egy =


Scroll to top