Godard: búcsú a nyelvtől (2014) svájci-francia film

Godard: búcsú a nyelvtől (2014) svájci-francia kísérleti film. A mindig felbukkanó kutya, a magányos férfi és szerelme, a házas nő története, ahogyan csak Jean-Luc Godard képes látni és láttatni. Filmajánló a Filmrakatban.

Godard: búcsú a nyelvtől (2014) svájci-francia kísérleti film.

Godard: búcsú a nyelvtől (+16)
Színes, feliratos, svájci-francia kísérleti film – 2014
Egyes mozikban 3D-ben is

Eredeti cím: Adieu au langage
Írta és rendezte: Jean-Luc Godard Producer: Brahim Chioua, Vincent Maraval, Alain Sarde Fényképezte: Fabrice Aragno Vágó: Jean-Luc Godard
Szereplők: Héloise Godet, Kamel Abdeli, Richard Chevallier, Zoé Bruneau

Országos bemutató: 2014. december 11. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Egy magányos férfi találkozik egy házas nővel. Szerelemre lobbannak egymás iránt.

Godard: búcsú a nyelvtől – filmajánló

Egy magányos férfi találkozik egy házas nővel. Szerelemre lobbannak egymás iránt. Szenvedélyesek, veszekszenek, pofonok csattannak el. Egy kutya közben város és vidék közt kóborol. Múlnak az évszakok. A férfi és a nő újratalálkoznak. A kutya köztük találja magát. Az egyik a másikban él, a másik a harmadikban és így élnek ők hárman együtt. A nő férje azonban mindent tönkretesz, és ezzel egy második film kezdődik: ugyanaz, mint az első és mégsem az.

A Godard: Búcsú a nyelvtől a szakma és a kritikusok egyöntetű véleménye szerint hosszú évek óta a kultrendező legjobb alkotása.

A francia újhullám ikonikus alakja, Jean-Luc Godard experimentális filmjének világpremierje az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol a film elnyerte a zsűri díját, emellett Kutya Pálma-díjjal is jutalmazták. A Kifulladásig, a Bolondos Pierrot és az Alphaville legendás rendezője ezúttal a 3D-ben rejlő lehetőségeket aknázza ki legújabb alkotásában. A képregény-filmek és animációs filmek után a 3D újszerű alkalmazásával Godard bizonyítja, hogy nem csak szórakoztatásra lehet használni a 3D-t, másrészt a francia újhullám 83 éves direktora kimeríthetetlen kreativitásáról is tanúbizonyságot tesz. A Godard: Búcsú a nyelvtől a szakma és a kritikusok egyöntetű véleménye szerint hosszú évek óta a kultrendező legjobb alkotása.

Godard: búcsú a nyelvtől – trailer eredeti nyelven

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top