Gibraltár

Gibraltár (The Informant – 2013) klasszikus francia zsarufilmek emlékeit idéző francia thriller. Marc Duval gibraltári kocsmáros a vámosok besúgója lesz, majd a drogcsempészek révén az olasz maffia is megtalálja. Igaz történeten alapuló thriller a Filmrakatban.

Gibraltár (116 perc)   ART besorolást kapott francia-kanadai thriller

Gibraltár (+16)
Színes, francia-kanadai thriller – 2013

Rendezte: Julien Leclercq
Nemzetközi cím: The Informant
Forgatókönyv: Abdel Raouf Dafri Fényképezte: Thierry Pouget Producer: Claude Léger, Dimitri Rassam, Jonathan Vanger
Zene: Clinton Shorter Vágó: Mickael Dumontier, Arthur Tarnowski

Főszereplők: Gilles Lellouche, Tahar Rahim, Riccardo Scamarcio

Országos bemutató: 2014. november 20. Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

A klasszikus francia zsarufilmek emlékeit idézi fel ez a szövevényes, pattanásig feszülő thriller

Gibraltár – filmajánló

Marc Duval (Gilles Lellouche) a nyolcvanas évek második felének Gibraltárjában üzemelteti a kocsmáját, mely a tengerészek gyakori találkozási pontja. A férfi úszik az adósságokban, fogalma sincs, hogy meddig tudja még fenntartani a helyet és mikor válik képtelenné a családja eltartására. Ekkor környékezi meg az ambiciózus vámügynök, Redjani (Tahar Rahim) egy olyan ajánlattal, mely kiránthatja Marcot a mélyből – feltéve, ha előtte nem süllyed el benne teljesen. Arra kéri a bártulajdonost, hogy nyissa ki a fülét és adjon tippeket a hatóságoknak, a kikötő ezen szakasza ugyanis a drogcsempészek kedvelt áruszállítási útvonala, akik mindig egy lépéssel üldözőik előtt járnak.

Marcot a rajtaütések után fejpénz illeti, a kezdeti sikerek pedig felbátorítják. Egyre mélyebbre ássa magát a drogügyletekben, hamarosan nem csak megfigyelője, de részese is lesz az áruszállításnak. Amikor felfigyel rá egy rettegett olasz maffiafőnök (Riccardo Scamarcio), már késő kiszállnia: a férfi nemcsak a Marc-kal való üzletben lesz érdekelt, hanem viszonyt kezd annak gyönyörű és makacs húgával is (Mélanie Bernier).

Gibraltár (The Informant) francia thriller.

A klasszikus francia zsarufilmek emlékeit idézi fel ez a szövevényes, pattanásig feszülő thriller, melyben a kortárs francia mozi legnagyobbjai néznek farkasszemet egymással. A Gibraltár gyönyörű tájakon játszódó, magas költségvetésű és 100%-os fordulatszámon pörgő mozi, amely ráadásul igaz történeten alapul.

Filmelőzetes:

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + 1 =


Scroll to top