GETT – Válólevél (2014) izraeli-francia-német dráma

GETT – Válólevél (2014) izraeli-francia-német dráma, egy három évig húzódó izraeli válóper története, melyben a férfiak uralta világ minden fonáksága kiélesedik. A filmet premier előtt vetíti a Zsidó Filmfesztivál. Filmajánló a filmrakatban.

GETT – Válólevél (2014) izraeli-francia-német dráma

GETT – Válólevél (+12)
115 perc, izraeli-francia-német, héber nyelven, magyar felirattal, 2014

Rendezte: Ronit Elkabetz, Shlomi Elkabetz Forgatókönyvíró: Ronit Elkabetz, Shlomi Elkabetz Operatőr: Jeanne Lapoirie Vágó: Joel Alexis Producer: Sandrine Brauer Látványtervező: Ehud Guterman

Szereplők:
Vivana – Ronit Elkabetz
Elisha – Simon Abkarian

Bemutató: 2014. november 27. Forgalmazó: Cirko Film

A vezető izraeli színészeket felvonultató Gett szerepelt a 2014-es Cannes-i Filmfesztiválon

GETT – Válólevél. Filmajánló

Viviane megpróbáltatásai egy férfiak uralta világban, ahol a társadalmi konvenciók és a vallási szabályok még a válóperben sem biztosítanak azonos jogot a nők részére. A vezető izraeli színészeket felvonultató Gett szerepelt a 2014-es Cannes-i Filmfesztiválon, a jeruzsálemi filmfesztiválon júliusban pedig elnyerte a legjobb filmnek járó elismerést és a közönségdíjat.

A film egy hosszan elhúzódó válóper története, amelyet egy izraeli tárgyalóteremben követünk. A több, mint három éven át zajló tárgyalássorozat bonyolult folyamat, amely során a férj mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse felesége válási szándékát, és házasságuk érvényben maradjon. A rabbinikus bíróság sokáig húzza az ügyet, a feszültség végig óriási a válófélben lévő pár között, a részletek homályosak, de a felek álláspontja és érzelmeik mégis határozottan kirajzolódnak a néző szeme előtt.

Több, mint három éven át zajló tárgyalássorozat

GETT előzetes eredeti nyelven, angol felirattal

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top