Gengszterek angyal arcú sofőrje

A hallgatag, ártatlannak tűnő fiú valójában kőkemény életet él: ő a gengszterek sofőrje. Hogy jobban megismerhessük a karakterét, abban megalkotója sietett a segítségünkre.

Helyes, de kicsit naiv srác. Csendes, zárkózott, de a melóban felpörög. Ördöngösen kezeli a volánt, de a tettei következményeivel nem mindig számol. Ez Bébi, a Nyomd, bébi, a nyomd (Baby Driver) főhőse, akit Ansel Elgort alakít a filmben.

Nyomd, bébi, nyomd 1

A rendező mondta főszereplőjéről

Bébi a bankrablók sofőrje, aki a menekülésben segíti a bűnözőket – mondja a figuráról a film forgatókönyvírója és rendezője, Edgar Wright. – Kilóg a bandából, a kupaktanácsokon napszemüveg mögé rejtőzik, az iPodjával babrál, és a lehető legtávolabb telepszik le a többiektől. Azzal áltatja magát, hogy nem is bűnöző, csak egy sofőr, aki a munkáját végzi. Mégpedig veszettül jól – ám egyszer balul ütnek ki a dolgok, és onnantól Bébi az életéért fut.

Amikor Wright a forgatókönyvet írta, egy Clint Eastwood– vagy Steve McQueen-típusú erős, hallgatag figurát képzelt el a szerepre.

Amikor dolgozik, elképesztően profi – magyarázza a rendező –, utána viszont visszavedlik hétköznapi sráccá. Rendes gyerek, csak balszerencséjére egy olyan melóban jó, amit egyáltalán nem szabadna csinálnia.

Bébi a nap minden pillanatában zenét hallgat, a szenvedély hátterében azonban egy tragédia áll.

Évekkel korábban autóbaleset érte, és azóta folyamatosan zúg a füle – mondja Wright. – Mint annyi más hallássérült, ő sem szeret beszélni. De a zene tompítja a zúgást, és a srác teljesen rákattant. Már nem is tud nélküli létezni, a fülében állandóan szólnak a számok a lopott iPodokról.

Siket nevelőapja, Joe (CJ Jones) megpróbálja kiszakítani alvilági környezetéből, és amikor a srác életében feltűnik a kedves, gyönyörű pincérlány, Debora (Lily James), a szerelem újabb lökést ad, hogy változtasson életén. Úgy dönt, hogy elvágja a szálakat, amelyek régi munkájához kötik, ám ennek súlyos ára van…

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top