Gemma Bovery (2015) francia romantikus film

Gemma Bovery (2015) francia romantikus filmA normandiai pék rajongása a különös szépségű idegen nő iránt, akinek érkezése felkavarja a kis francia falu életét. Franciaországban 1999-ben nagy sikert aratott a klasszikus regény, a Bovaryné kortárs környezetbe helyezett, szabados képregény feldolgozása, amelyből aztán a Gemma Bovery című film készült. Filmajánló a Filmrakatban.

Gemma Bovery (16)
színes, francia romantikus vígjáték, 2015, 99 perc

Rendezte: Anne Fontaine Forgatókönyv: Pascal Bonitzer, Anne Fontaine Fényképezte: Christophe Beaucarne. Producer: Philippe Carcassonne, Matthieu Tarot. Zene: Bruno Coulais
Vágó: Annette Dutertre
Főszereplők: Fabrice Luchini, Gemma Arterton

Országos bemutató: 2015. április 16. Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

A nagyvilági Gemma Bovery (Gemma Arterton)

Gemma Bovery – Filmajánló

Az idilli normandiai falu békés életét felkavarja a nagyvilági Gemma Bovery (Gemma Arterton) és férjének az érkezése. A különös szépségű nő már pusztán megjelenésével is felhívja magára a helyi pékséget vezető Martin (Fabrice Luchini) figyelmét, a középkorú férfi érdeklődése pedig lassan rajongássá válik, ahogy egyre több hasonlóságot fedez fel az asszony és Flaubert regényalakja, Bovaryné között. Martin mániája lesz, hogy neki kell megmentenie az asszonyt, aki minden bizonnyal a tragikus hősnő sorsára jut majd, ha ő nem lép közbe. A helyzetet bonyolítja, hogy megjelenik Gemma egykori szerelme is. Martin tettei pedig sokszor éppen az ellenkező hatást váltják ki, mint ami a szándéka volt.

Gemma és Martin

Franciaországban 1999-ben nagy sikert aratott a klasszikus regény, a Bovaryné kortárs környezetbe helyezett, szabados képregény feldolgozása. A belőle készült romantikus vígjátékban, a Gemma Bovery-ban az európai mozi két sztárja, Fabrice Luchini (Szerelem a hatodikon, Született feleség) és Gemma Arterton (Tamara Drewe, A Quantum csendje) tündököl.

Gemma Bovery – feliratos trailer

 

Gemma Bovery (2015) francia romantikus film - plakát

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 3 =


Scroll to top