Gatsby szerelme órákat sírt

- filmrakat | 2013. április 22. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Gengszterek sofőrjének (Ryan Gosling) szerelmét játszotta Carey Mulligan a Drive – Gázt! című filmben azelőtt, hogy megkapta A nagy Gatsby (The Great Gatsby, hazai bemutató: május 16.) című film női főszerepét.

Gatsby szerepe DiCaprióé

Baz Luhrmann rendező a férfi főszereplő kiválasztásával nem bíbelődhetett sokat, hiszen a főszerepet alakító Leonardo DiCaprioval már dolgozott együtt a Rómeó + Júlia című romantikus filmben, mely a Shakespeare-i történet egyik nagy sikerű modern változata.

A nagy Gatsby 6

A nagy Gatsby: Carey Mulligan és Leonardi DiCaprio

Carey Mulligannek azonban szereposztó próbafelvételen kellett részt vennie, melyen a rendező és az operatőr mellett DiCaprio is részt vett. A meghallgatás másfél óráig tartott, majd újabb két óra telt el addig, míg Luhrmann felhívta a fiatal színésznőt: övé a szerep. A nagy Gatsby című filmben az illegális jövedelmeiből hatalmas vagyonra szert tett életművész egész életét arra tette fel, hogy visszaszerezze Daisy (Carey Mulligan) szerelmét.

A nagy Gatsby 3

A nagy Gatsby: Carey Mulligan

A szerep végleges odaítéléséig természetesen eltelt még egy kis idő: ehhez DiCapriónak szmokingba, Mulligannek estélyibe kellett bújnia, hogy így is lefényképezhessék őket egy párszor – de a színésznő azt mondja, ő már az első visszahívás után úgy érezte: a rendező, aki a Rómeó + Júlia és a Moulin Rouge! után még nagyobb, még látványosabb, még extravagánsabb filmet álmodott, már döntött.

Gatsby szerelme Daisy (Carey Muligan)

Gatsby szerelme Daisy (Carey Mulligan)

Carey Mulligan Gatsby szerelmének szerepéről

Azért mégis jó, hogy hivatalosan a szereplőválogatásnak vagy három-négy állomása van – foglalta össze tapasztalatait Carey Mulligan. – Mert ahányszor visszahívtak, mindig bőghettem egy jó nagyot. Még el sem kezdődött a forgatás, és én már sok órát sírtam A nagy Gatsby miatt: ehhez képest maga a munka már csupa vidámság volt.

Szinkronos filmelőzetes

http://youtu.be/DP4HjDNCijw

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 2 =