Gael Garcia Bernal: családapa feleséggel, két gyerekkel

Gael Garcia Bernal az Idő című thrillerben Guy Capa családapát alakítja, akinek meg kell védenie a családját. Ebben a történetben nem lesz könnyű...

Guy (Gael García Bernal) és Prisca (Vicky Krieps)
Guy (Gael García Bernal) és a felesége, Prisca (Vicky Krieps) az Idő című filmben. (© 2021 UNIVERSAL STUDIOS. All Rights Reserved)

Hogy tudna egy családapa szembeszállni az idővel?

Gael Garcia Bernal az Idő című thrillerben Guy Capa családapát alakítja, akinek meg kell védenie a családját. Ebben a történetben nem lesz könnyű…

A filmben Guy Capa családja nyaralni megy az érintetlen trópusi tengerpartra, ahol rádöbbennek, hogy néhány órásra tervezett ottlétük alatt villámgyorsan öregszenek – az egész életük lezajlik mindössze egyetlen nap alatt. (Idő teljes filmadatlap)

Guy Capa a családapa

Guy nem hétköznapi filmhős. Jó embernek mondhatjuk, de hiába akart az égvilágon mindent megadni lányának és fiának, ettől még nem tudta megmenteni a házasságát. Priscával elkezdtek eltávolodni egymástól, és Guy lefagyott, mint aki nem tud vagy nem akar javítani a kapcsolatukon.

Guy nagyon aggódós típus – mondja Garcia Bernal. – Fél attól, hogy szembenézzen a dolgokkal, irtózik a feszültségtől, és történetünk idején már elég rossz passzban van.

Hiába kockázatelemző egy nagy philadelphiai biztosítási cégnél, Guy képtelen helyesen felmérni, milyen veszélyekkel járhat, ha családjával egy elhagyatott tengeröbölbe látogat.

A mexikói származású színész le sem tudta tenni Shyamalan forgatókönyvét, mert magába szippantotta az újabb és újabb fordulatokat hozó cselekmény.

A rendkívül dinamikus sztori rohamléptekkel haladt előre, teljesen egy görög tragédiára emlékeztet – mondja Garcia Bernal. – A szereplők nem urai saját sorsuknak, nehezen fogják fel, mi történik velük, a kifürkészhetetlen akaratú, kegyelmet nem ismerő istenek mi célból játszadoznak velük. Ez időtlen sorstragédia.

Egyre több megmagyarázhatatlan esemény történik, ezért Guynak ki kell törnie kezdeti bénult állapotából, erőt és bátorságot kell merítenie önmagából.

Rájön, hogy az addigi, jól bevált életstratégiái már nem működnek, ezért legyőzi bizonytalanságát, és arra koncentrál, hogy megóvja szeretteit – folytatja a színész. – Új célt tűz ki maga elé: családapa vagyok két gyerekkel és egy csodálatos feleséggel, most már húzzunk el innen. Ez Guy fejlődéstörténete.

Forrás: UIP-Duna Film


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + 1 =

Scroll to top