Független Star Wars: 2016

Gareth Edwards Nagy-Britanniában forgatja jövőre az első különálló Star Wars-filmet – számolt be róla szerdán a BBC News. A film nem folytatása és nem előzménye  a jelenleg is forgatott Star Wars VII-nek.

Gareth Edwards
Gareth Edwards

A produkció felvételeire a Pinewood filmstúdióban kerül sor, ahol jelenleg a Star Wars VII. rész forgatása folyik J. J. Abrams rendezésében. Az Edwards-féle űrfilm a Star Wars-univerzumból építkezik, de nem folytatása a hamarosan újabb három epizóddal bővülő űrsagának. A különálló filmnek egyelőre nincs címe, de azt már bejelentették, hogy 2016. december 16-án kerül a mozikba.

Az újabb Star Wars-filmről maga George Osborne brit pénzügyminiszter küldött követőinek egy Twitter-üzenetet, amelyhez egy közös képet csatol J. J. Abramsszal, a Lucasfilm elnökével, Kathleen Kennedyvel és R2-D2 robottal. Mint írta:

“Ma este a VII. rész forgatási helyszínéről jelenthetem be, hogy egy másik Star Wars-film is készül Nagy-Britanniában”.

Osborne szerint az, hogy a Star Wars VII. részének forgatása Angliába került, brit filmes szakemberek tehetségét és felkészültségét bizonyítja, és a film egyúttal “több munkát és több befektetést” jelent az országnak.

A pénzügyminisztérium adatai alapján a Nagy-Britanniában készült filmek befektetései tavaly meghaladták az egymilliárd fontot, ami az előző évhez képest 14 százalékos növekedést jelentett.

A Star Wars-filmek jogaival rendelkező Lucasfilmet felvásárló Disney korábban bejelentette, hogy az új Star Wars-trilógia egyes részeinek megjelenése között a sorozathoz kapcsolódó önálló filmeket is bemutat majd.

Forrás: MTI | BBC 2014. június 11.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − nyolc =


Scroll to top