Frantz (francia romantikus történelmi film 2017)

1919-et írunk, az első világháború véget ért, a hatása azonban még nem múlt el nyomtalanul. A német Anna vőlegényét… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Frantz – plakát, adatlap

Frantz (francia romantikus történelmi film 2017) » Filmek

Színes, francia film, készült 2017-bean, hossza 113 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: Frantz

Forgatókönyv: Ernst Lubitsch Broken Lullaby című filmje alapján a forgatókönyvet írta: François Ozon, Philippe Piazzo
Szereplők: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner, Marie Gruber
Rendezte: François Ozon

Magyarországi bemutató: 2017. május 18.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media.

Frantz rövid tartalma

1919-et írunk, az első világháború véget ért, a hatása azonban még nem múlt el nyomtalanul. A német Anna vőlegényét, Frantzot gyászolja, aki a fronton vesztette el az életét. Egy nap titokzatos férfi jelenik meg Frantz sírjánál, akit rejtélyes kapcsolat köt a halott katonához. A francia Adrian jelenléte nem csak a német kisvárosban okoz konfliktust, Frantz szüleit is felkavarja fiuk régi párizsi barátjának látogatása. Anna utánajár a két férfi ismeretségének, Franciaországba is követi a Párizsba visszatérő férfit, miközben folyamatosan viaskodik az érzéseivel is.

A francia rendező, François Ozon (A házban, Vízcseppek a forró kövön, 8 nő, Uszoda) legújabb filmjének premierje a világhírű Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol Paula Beert (Sötét völgy, Az utolsó éjszaka Párizsban) a legjobb fiatal színésznőnek járó Marcello Mastroianni-díjjal jutalmazták. A Frantz szerepelt a Telluride Filmfesztiválon, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, a Sundance-en, San Sebastiánban, Londonban és a szintén ’A’ kategóriás Hong Kong-i Nemzetközi Filmfesztiválon is, és több mint 20 díjra jelölték. Ozon az Oscar-díjas Ernst Lubitsch 1932-ben forgatott filmjét (Broken Lullaby) vette alapul, amely annak idején szintén versenyben volt a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A Frantz főbb szerepeiben Paula Beer mellett a César-díjas Pierre Niney (Yves Saint Laurent, Felcsípve, Túl sok érzelem), Ernst Stötzner (Underground, A pók hálója) és Marie Gruber (A mások élete, A felolvasó) látható.

Jelenetfotók – Képek

Frantz jelenetfotó 1
Frantz jelenetfotó 2
Frantz jelenetfotó 3

Fotók: Vertigo Media

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top