A francia kiadás (2021) amerikai film

"Az irodában nincs sírás és csináld, mintha szándékosan írtad volna így!"

Az amerikai vígjáték egy nem létező francia kisvárosban játszódik, egy úgyszintén fiktív amerikai újság, a Liberty, Kansas Evening Sun francia szerkesztőségében. Wes Anderson filmje négy, a magazinból vett történetben meséli el milyen is volt a XX. század közepe Franciaországban.

Miről szól A francia kiadás (The French Dispatch)?

Magyarul beszélő amerikai film. Vígjáték. Játékidő: 108 perc, korhatár: 12 év. The French Dispatch a nemzetközi filmadatbázisban

Összefoglaló

A szeretett kansasi születésű szerkesztő, Arthur Howitzer, Jr. halálának alkalmából A Francia Kiadás (egy széles körben terjesztett francia székhelyű amerikai magazin) szerkesztősége összegyűlik, hogy nekrológot írjon.

A Howitzerhez kötődő emlékekből négy történet elevenedik meg:

”Útinapló a Bicikliző Riportertől” a város kétes hírű kerületeiről;

“A betonremek”, egy pszichopata festőbűnözőről és az őt őrző nőről, egyben múzsájáról, továbbá rámenős műkereskedőkről;

“Egy kiáltvány módosításai”, egy diáklázadás csúcspontján, a barikádok árnyékában esett szerelem és halál krónikája; és

“A rendőrkapitány privát étkezője”, egy feszültséggel teli elbeszélés kábítószerről, gyermekrablásról és az étkezés művészetéről.

Filmek 2021-ből: az adatlapokat a linkre kattintva tudod böngészni! Megnézheted a plakátokat és az előzeteseket is, megismerheted a filmek rövid tartalmát.

A főszerkesztő, Arthur Howitzer Jr. (Bill Murray)

A francia kiadás (2021) főszerepében: Bill Murray

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Wes Anderson nem fukarkodott a filmsztárok szerződtetésével ehhez a filmjéhez

Wes Anderson nem fukarkodott a filmsztárok szerződtetésével ehhez a filmjéhez

Érdekességek

Erre joggal mondhatjuk, hogy Wes Anderson filmje! A sajátos képi világú rendező saját történetéből, forgatókönyvíróként, producerként és rendezőként is közreműködött az elkészítésében.


A nemzetközi filmadatbázis (IMDb) szerint az összes filmsztárnak az volt a véleménye, hogy ezen a filmen dolgozni volt a legizgalmasabb, legnagyobb kihívást jelentő és legszórakoztatóbb dolog, amit valaha egy filmnél tapasztaltak. Mivel minden egyes jelenetet a lehető legtöbb improvizációval vettek fel, de egy jól megírt forgatókönyv alapján.


Apropó szereplők! Tudtad, hogy hét Oscar-díjas van közöttük? Név szerint: Frances McDormand, Tilda Swinton, Benicio Del Toro, Christoph Waltz, Adrien Brody, Anjelica Huston és Fisher Stevens. És Oscar-jelöltből is van nyolc a szereposztásban...

A francia kiadás (2021) plakát, poszter

A francia kiadás (2021) plakát

Hirdetés

Rendezte: Wes Anderson

Szereplők: Benicio Del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet,Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray, Owen Wilson, Christoph Waltz, Edward Norton, Jason Schwartzman, Anjelica Huston

Hazai mozipremier: 2021. október 21.

Magyarországon forgalmazza: Forum Hungary

Gyártó: SEARCHLIGHT PICTURES

Gyártás éve: 2021


Az Oscar-díjra jelölt, elismert filmes, Wes Anderson elméjének legújabb szüleményében, A FRANCIA KIADÁS-ban egy 20. századi, kitalált francia városban publikált amerikai magazin utolsó kiadásából elevenedik meg egy csokorra való történet.

Kövesd a filmeket!


Tudom, hogy Wes Anderson filmjei általában megosztják a közönséget. De akik szeretik az ilyen mozit, azok odáig vannak érte! Neked mi a véleményed? Legalább a LIKE jelre kattints! Ha bátrabb vagy, írd meg a hozzászólás részben, mit gondolsz a filmről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 10 =

Scroll to top