Fortunata (2017) olasz film

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Fortunata (2017) olasz film Fortunata, erőszakos rendőr férje és kislányuk együtt élnek Róma külvárosában. A nő válni akar, ami korántsem egyszerű, ráadásul az önállósága érdekében éjt nappallá téve dolgozik… Olvasd tovább a film rövid tartalmát, nézd meg az előzetesét eredeti nyelven a plakát alatt!

Fortunata

Plakát, adatlap

Fortunata (2017) olasz film plakátja

Színes, olasz film, készült 2017-ben, hossza 103 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: Fortunata

Forgatókönyv: Margaret Mazzantini
Szereplők: Jasmine Trinca, Stefano Accorsi, Alessandro Borghi, Edoardo Pesce, Hanna Schygulla

Rendezte: Sergio Castellitto

Hazai filmpremier: 2018. január 11.
Magyarországon forgalmazza: Mozinet.

Tartalom

Fortunata (Jasmine Trinca) egy önmagát szerencsésnek tartó egyedülálló anya a mindig pezsgő Róma külvárosában. Élete telis-tele van embert próbáló kihívásokkal, mégis örökké derűsen küzd az álmaiért.

Erőszakoskodó, alkoholista rendőr férjétől nem egyszerű elválni, és kislányát jól láthatóan megviseli a helyzet. Az sem könnyíti meg az életüket, hogy Fortunata éjt-nappallá téve dolgozik azért, hogy megnyithassa saját fodrászszalonját és a saját lábára állhasson végre.

A helyzetet bonyolítja, hogy a kislányt a válóper miatt vizsgáló sármos pszichológus Fortunátában azt a nőt látja, akivé a nő valójában válni szeretne. Ezt az erős és elszánt asszonyt leveszik a lábáról feltörő érzései a szakértő iránt, ám szenvedélyes viszonyukra egy súlyos baleset következtében fény derül.

Sergio Castellitto rendező hatalmas szívvel készítette el a boldogságért küzdő nő hamisítatlanul olasz történetét. A Fortunata címszereplőnője, Jasmine Trinca a 2017-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában átütő alakításával a legjobb színésznő díját nyerte el.

Jelenetfotók – Képek

Fortunata és kislánya
A Fortunata címszereplőnője, Jasmine Trinca
Fortunata egy erős asszony

Fotók: Mozinet

Filmelőzetes

A Made in Italy project with the support of the Ministry of Cultural Heritage and Activities and Tourism in collaboration with Istituto Luce Cinecittà and ANICA

Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top