Folytatódik a Szólíts a neveden története? A rendezőn nem múlik!

A szakma egyértelmű elismerését jelzi, hogy eddig több mint 50 nemzetközi filmes díjat zsebelt be a Szólíts a neveden romantikus története, és – ahogy az a későbbiekből kiderül – az Oscar-díj is elérhető közelségbe került a jelölések miatt. Ilyenkor nagy a valószínűsége, hogy a közönség is nagy számban vált majd mozijegyet a filmre. Ha ez így lesz, borítékolhatóan elkészül majd a romantikus film folytatása.

Számtalan példa bizonyítja, hogy a sikeres filmek folytatásának van létjogosultsága. Az egyik legismertebb projekt, a Star Wars esetében azt is tudjuk, hogy nem csak folytatásai lesznek a történetnek, de hamarosan elkészül az első „mellékszál”, a Han Solo film…

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen nálunk még be sem mutatták Oliver és Elio történetét, mi meg már a folytatásról írunk? Nem véletlenül:
Szólíts a neveden - a találkozásOliver (Armie Hammer) és Elio (Timothée Chalamet) találkozása

Csupán néhány nappal azután, hogy kiderült: a Szólíts a neveden (Call Me By Your Name, hazai bemutató: február 8.) 4 kategóriában is jelölt lett az Oscar-díjra, a film nyilvánosságtól mindig tartózkodó rendezője, Luca Guadagnino újságírókkal találkozott, és őszintén válaszolt a kérdéseikre.

Szólíts a neveden 2018-as Oscar-jelölései: a legjobb film, legjobb férfi főszereplő (Timothée Chalamet), legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb betétdal (Mystery of Love) kategóriában.

Visszatérve a nyilatkozatra, az őszinteség a homoszexualitását nyíltan felvállaló Guadagninonál az álszerénység elvetését is jelenti. Azt mondta, hogy a pont egy évvel ezelőtt, a tavalyi Sundance fesztiválon zajló vetítés után már sejtette, hogy a film messzire fog jutni. És igaza lett: ezt már több mint 50 nemzetközi filmes díj (valamint 3 Golden Globe és 4 BAFTA-jelölés) bizonyítja.

– Vetítésről vetítésre változik a véleményem a filmünkről – mondta a rendező. – Mindig megtudok róla valamit, ami addig esetleg nem tűnt olyan egyértelműnek. A Golden Globe-gálán odajött hozzám Christopher Nolan, és azt mondta, hogy sem látta még ilyen szépnek, izgalmasnak a 80-as éveket, mint ebben a filmben. Ez elgondolkodtatott: talán tényleg a 80-as évek emlékműve ez a film, ami pedig csak egy szerelmes nyár története akart lenni. Aztán egy berlini vetítés közben ráéreztem, mennyire megszerettem ezeket a karaktereket, ezeket a színészeket: és hogy a maguk kedves, szerethető módján még mi mindent el tudnának mondani a világnak. Szóval, ha lehet, egyszer még leforgatnám velük az életük további fordulatait.

Forrás: IC Press

Scroll to top