A fogoly (2014) kanadai thriller

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A fogoly (2014) című kanadai thriller egy kilenc éves kislány elrablásának és fogva tartásának körülményeit mutatja be, továbbá azt a nyolc évvel későbbi nyomozást, amely komoly befogadói feladat elé állítja a nézőt. Filmajánló a Filmrakatban.

A fogoly (2014) kanadai thriller

A fogoly (+16)
Színes, kanadai thriller – 2014

Eredeti cím: The Captive
Rendezte: Atom Egoyan Operatőr: Paul Sarossy Producer: Atom Egoyan, Jennifer Weiss, Simone Urdl, Stephen Traynor Zene: Mychael Danna Forgatókönyv: Atom Egoyan, David Fraser Főszereplők: Ryan Reynolds, Scott Speedman, Rosario Dawson, Mireille Enos, Kevin Durand, Alexia Fast

Magyarországi bemutató: 2014. december 4. Forgalmazza a Cinetel Kft.

Nicole (Rosario Dawson), a pedofil-ügyekben jártas nyomozó

A fogoly – filmajánló

A 9 éves Cassandrának nyoma vész, mikor az apja megáll tankolni. Kétségbeesett szülei és a rendőrség minden követ megmozgatnak, ám semmi nem utal sem emberrablásra, sem gyilkosságra. 8 évvel később Matthew (Ryan Reynolds), az apa még mindig nem nyugodott bele gyermeke elvesztésébe. Ráadásul egyszer csak olyan üzeneteket kap, amely szerint Cassandra valóban életben van, ám fogságban tartják. A férfi ugyan kevés segítségre számíthat, de Nicole (Rosario Dawson), a pedofil-ügyekben jártas nyomozó mellette van.

A filmet elsőként a 2014-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon vetítették.

Atom Egoyan súlyos pszicho-thrillerje idősíkok és nézőpontok között ugrálva idézi fel a kislány elrablásának és fogva tartásának körülményeit, valamint a nyolc évvel későbbi nyomozást, komoly befogadói feladat elé állítva a nézőt.

A fogoly – magyar nyelvű trailer

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top