A fogoly (2014) kanadai thriller

A fogoly (2014) című kanadai thriller egy kilenc éves kislány elrablásának és fogva tartásának körülményeit mutatja be, továbbá azt a nyolc évvel későbbi nyomozást, amely komoly befogadói feladat elé állítja a nézőt. Filmajánló a Filmrakatban.

A fogoly (2014) kanadai thriller

A fogoly (+16)
Színes, kanadai thriller – 2014

Eredeti cím: The Captive
Rendezte: Atom Egoyan Operatőr: Paul Sarossy Producer: Atom Egoyan, Jennifer Weiss, Simone Urdl, Stephen Traynor Zene: Mychael Danna Forgatókönyv: Atom Egoyan, David Fraser Főszereplők: Ryan Reynolds, Scott Speedman, Rosario Dawson, Mireille Enos, Kevin Durand, Alexia Fast

Magyarországi bemutató: 2014. december 4. Forgalmazza a Cinetel Kft.

Nicole (Rosario Dawson), a pedofil-ügyekben jártas nyomozó

A fogoly – filmajánló

A 9 éves Cassandrának nyoma vész, mikor az apja megáll tankolni. Kétségbeesett szülei és a rendőrség minden követ megmozgatnak, ám semmi nem utal sem emberrablásra, sem gyilkosságra. 8 évvel később Matthew (Ryan Reynolds), az apa még mindig nem nyugodott bele gyermeke elvesztésébe. Ráadásul egyszer csak olyan üzeneteket kap, amely szerint Cassandra valóban életben van, ám fogságban tartják. A férfi ugyan kevés segítségre számíthat, de Nicole (Rosario Dawson), a pedofil-ügyekben jártas nyomozó mellette van.

A filmet elsőként a 2014-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon vetítették.

Atom Egoyan súlyos pszicho-thrillerje idősíkok és nézőpontok között ugrálva idézi fel a kislány elrablásának és fogva tartásának körülményeit, valamint a nyolc évvel későbbi nyomozást, komoly befogadói feladat elé állítva a nézőt.

A fogoly – magyar nyelvű trailer

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top