Fiú a vonaton (2017) amerikai-magyar dráma

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A filmben az amerikai James Eckhouse (Bosszúállók; Segítség, felnőttem) mellett Tóth Barnabás (Rózsaszín sajt, Eldorádó) és a Jászai Mari-díjas Szervét Tibor (Valami Amerika, Parkoló, Magyar vándor) játssza a főbb szerepeket. A film úgy indul, hogy egy amerikai rendező visszatér Budapestre sok évvel ezelőtt forgatott filmje vetítésére… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Fiú a vonaton

Plakát, adatlap

Fiú a vonaton (2017) amerikai-magyar dráma

Színes, amerikai-magyar film, készült 2017-ben, hossza 80 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: The Boy on the Train

Forgatókönyv: Roger Deutsch, Randy Cashmere
Szereplők: James Eckhouse, Tóth Barnabás, Szervét Tibor, Herczenik Anna, Wéber Kata

Rendezte: Roger Deutsch

Hazai filmpremier: 2017. augusztus 24.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Egy amerikai rendező visszatér Budapestre sok évvel ezelőtt forgatott filmje vetítésére, amiben a gyermekvasutak világát mutatta be. A vetítés utáni napon találkozik egy fiatalemberrel, aki azt állítja, hogy ő az egyik, filmben látható kisfiú. Az időközben felnőtt férfinak nem tetszik, ahogy a rendező ábrázolta őt, és mindenáron beszélni akar vele erről. Ebédelni hívja, azonban ami egy egyszerű találkozásnak indul, hamarosan egy hol vicces, hol már-már hátborzongató autóúttá válik a magyar vidéken…

Roger Deutsch második játékfilmjét a hazai közönség először a 13. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő szekciójában láthatta. A Fiú a vonaton számos nemzetközi filmfesztiválon szerepelt. A főleg kísérleti filmesként ismert Deutsch már a nyolcvanas években is forgatott Magyarországon, az akkor rögzített jeleneteket pedig többek között a Suit Ancienne című dokumentumfilmjében használta fel. A Fiú a vonaton a rendező korábbi alkotásaihoz hasonlóan archív felvételek segítségével mesél el fiktív történetet, miközben a dokumentumfilm készítés etikai aspektusait állítja középpontba.

Jelenetfotók – Képek

Fiú a vonaton (2017) jelenetfotó 1
Fiú a vonaton (2017) jelenetfotó 2
Fiú a vonaton (2017) jelenetfotó 3

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top