Isabelle Huppert

Színpadon az életem (2017) francia film

- filmrakat | 2018. április 25. szerda

Egy kisfiú története rajzolódik ki a Színpadon az életem című filmben, akit mássága miatt kirekeszt szűk falusi környezete. Egy nap új igazgatónő jön az iskolába és ez örökre megváltoztatja Marvin életét.

Hétköznapi titkaink (Louder Than Bombs, norvég dráma, 2016)

- filmrakat | 2016. január 31. vasárnap

Egy temetés hozza össze a Hétköznapi titkaink norvég film főhőseit. Az anya elvesztése után régi sebek szakadnak fel, s váratlan titkok kerülnek napvilágra. A film párhuzamos történetmesélése, csavaros dramaturgiája kapcsán sokan Akira Kuroszava A vihar kapujában című filmjét emlegetik az alkotás előképeként.

Lépcsőházi történetek (2015) francia film

- filmrakat | 2015. december 14. hétfő

Volt már olyan a környezetében, hogy valaki nem akart beszállni a társasház közös költségébe? Ugye hogy volt! De olyan biztosan nem, hogy egy amerikai űrhajós szállt volna le a társasháza tetején. A Lépcsőházi történetek filmben – mely szerepelt a cannes-i filmfesztivál különleges vetítéseinek válogatásában (2015) – ez is megesik.

Cannes 2015: már 19 film verseng az Arany Pálmáért

- filmrakat | 2015. április 24. péntek

Gérard Depardieu és Isabelle Huppert filmjével bővült a hivatalos versenyprogram, s ezzel 19-re emelkedett a 68. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramja – jelentették be csütörtök este a szervezők. A Filmfesztivál friss hírei a Filmrakatban.