Isabelle Huppert

Happy End (2017) francia–osztrák–német film

- filmrakat | 2017. október 4. szerda

Hazai filmpremier: 2017. október 12. Egy nap a sikeres üzletasszony fiának, az alkoholista Pierre-nek a nemtörődömsége miatt súlyos baleset történik az egyik építkezésen, és ennek következményeivel bíróság előtt kell elszámolnia…

Hétköznapi titkaink (Louder Than Bombs, norvég dráma, 2016)

- filmrakat | 2016. január 31. vasárnap

Egy temetés hozza össze a Hétköznapi titkaink norvég film főhőseit. Az anya elvesztése után régi sebek szakadnak fel, s váratlan titkok kerülnek napvilágra. A film párhuzamos történetmesélése, csavaros dramaturgiája kapcsán sokan Akira Kuroszava A vihar kapujában című filmjét emlegetik az alkotás előképeként.

Lépcsőházi történetek (2015) francia film

- filmrakat | 2015. december 14. hétfő

Volt már olyan a környezetében, hogy valaki nem akart beszállni a társasház közös költségébe? Ugye hogy volt! De olyan biztosan nem, hogy egy amerikai űrhajós szállt volna le a társasháza tetején. A Lépcsőházi történetek filmben – mely szerepelt a cannes-i filmfesztivál különleges vetítéseinek válogatásában (2015) – ez is megesik.

Cannes 2015: már 19 film verseng az Arany Pálmáért

- filmrakat | 2015. április 24. péntek

Gérard Depardieu és Isabelle Huppert filmjével bővült a hivatalos versenyprogram, s ezzel 19-re emelkedett a 68. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramja – jelentették be csütörtök este a szervezők. A Filmfesztivál friss hírei a Filmrakatban.