Cate Blanchett

Cate Blanchett ausztrál színésznő és filmrendező. 1969. május 14-én született Melbourneben (Ausztrália). Oscar- és Golden Globe-díjas.

Ez a film nyitja meg a 2018-as cannes-i filmfesztivált

- filmrakat | 2018. április 7. szombat

Kiderült, hogy a Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje egy Oscar-díjas iráni rendező pszichológiai thrillere lesz, aki a női és a férfi főszerepre olyan filmsztárokat nyert meg, aki szintén elnyerték már az amerikai filmakadémia arany szobrát.

Thor: Ragnarök (2017) amerikai akció fantasy

- filmrakat | 2017. október 26. csütörtök

Hazai filmpremier: 2017. november 1. Valaha barátok voltak, most Thornak vele kell megküzdenie ahhoz, hogy végre elindulhasson haza és megmentse otthonát. Egy őrült gladiátor küzdelem a Hihetetlen Hulkkal a harmadik, minden eddiginél látványosabb akciójelenetekkel készült Thor filmben!

Carol (2015) brit-amerikai romantikus dráma

- filmrakat | 2016. január 2. szombat

A Carol egy fiatal lány (Rooney Mara) és egy családanya (Cate Blanchett) találkozásának és botrányos kapcsolatának következményeit mutatja be. A világhírű írónő, Patricia Highsmith 1952-ben Claire Morgan álnéven és The Price of Salt címmel jelentette meg a film alapjául szolgáló, nagy botrányt kavart könyvét.

Diszkriminációról vitatkoztak filmsztárok diszkriminálva

- filmrakat | 2015. november 25. szerda

Nyolc filmsztár feminista kerekasztal beszélgetésének témája a kirekesztés, a diszkrimináció volt, melynek minden fajta megjelenését elutasítják. Aztán történt valami és bocsánatkérés követte a feminista kerekasztalt!

Cannes 2015 – félidejéhez érkezett a filmfesztivál

- filmrakat | 2015. május 19. kedd

A 68. cannes-i filmfesztiválon az eddig bemutatott filmek közül három emelkedik ki a mezőnyből, köztük van Nemes Jeles László Saul fia című filmje. Közben a Sony Pictures Classics megvette a film észak-amerikai forgalmazási jogait!

Hamupipőke (2015) amerikai romantikus mesefilm

- filmrakat | 2015. február 22. vasárnap

Apja halála után mostohájával és annak két lányával árván maradó Ella története, aki minden mesterkedés ellenére mégiscsak találkozik a mesebeli herceggel. A Disney 1950-ben mutatta be a Hamupipőke (Cinderella) rajzfilmes változatát. A mostani, élőszereplős változat ennek a klasszikusnak a nyomdokain haladva kívánja újra felidézni a mesét. Filmajánló a Filmrakatban.