Amy Ryan

Központi hírszerzés (Central Intelligence, amerikai akció vígjáték, 2016)

- filmrakat | 2016. június 13. hétfő

A középiskola valamikori nagymenője szürke kis könyvelő lesz, míg a suli lúzeréből nagydarab CIA ügynök. Kettejük sorsa egy lövöldözésekkel teli világban keresztezi egymást…

Hétköznapi titkaink (Louder Than Bombs, norvég dráma, 2016)

- filmrakat | 2016. január 31. vasárnap

Egy temetés hozza össze a Hétköznapi titkaink norvég film főhőseit. Az anya elvesztése után régi sebek szakadnak fel, s váratlan titkok kerülnek napvilágra. A film párhuzamos történetmesélése, csavaros dramaturgiája kapcsán sokan Akira Kuroszava A vihar kapujában című filmjét emlegetik az alkotás előképeként.

Heti premier: Libabőr

- filmrakat | 2015. október 28. szerda

Libabőr horror/vígjáték – bemutató a héten 2015. október 29-től látható a hazai mozikban a Libabőr (Goosebumps) című amerikai horror vígjáték. Csütörtöktől elszabadulnak a szörnyek és Jack Black a mozikban! Érkezik ugyanis a nagysikerű ifjúsági könyvsorozat alapján készült, ijesztően vicces Libabőr! A film alapjául szolgáló történet szerzőjét, R. L. Stine-t „a gyerekirodalom Stephen Kingjének” is nevezik:… Olvasd tovább »

Kémek hídja (2015) amerikai film

- filmrakat | 2015. október 18. vasárnap

Kémek hídja film? Lehet hogy a cím nem mond semmit, ezért gyorsan tegyük hozzá: Steven Spielberg, az élő klasszikus megtörtént eset alapján készítette, a Coen-testvérek forgatókönyve csupa meglepetés és izgalom. A főszereplő, a kémügybe keveredett civilt alakító a mindig zseniális Tom Hanks.

Libabőr (2015) amerikai horror vígjáték

- filmrakat | 2015. október 6. kedd

A Libabőr (Goosebumps) nem az első horror vígjáték a filmtörténetben, mégis mindig meglepődünk a műfajok ilyetén keveredésén. A film alapjául szolgáló történet szerzőjét, R. L. Stine-t „a gyerekirodalom Stephen Kingjének” is nevezik: több száz ifjúsági horrort írt, melyekből több mint 400 millió kötetet adtak el világszerte.

Cannes 2015 – félidejéhez érkezett a filmfesztivál

- filmrakat | 2015. május 19. kedd

A 68. cannes-i filmfesztiválon az eddig bemutatott filmek közül három emelkedik ki a mezőnyből, köztük van Nemes Jeles László Saul fia című filmje. Közben a Sony Pictures Classics megvette a film észak-amerikai forgalmazási jogait!

Összefogott öt Oscar-díj

- filmrakat | 2015. március 26. csütörtök

Tom Hanks és Steven Spielberg olyan sikerfilmeken dolgozott együtt, mint a Kapj el, ha tudsz, a Terminál és a Ryan közlegény megmentése. Mindegyik hatalmas sikerrel futott a világ mozitermeiben. A két művész most ismét összefogott, közös filmjük a Kémek hídja, mely idén ősszel kerül a hazai mozikba. Filmes hírek a Filmrakatban.

Batman és Birdman – micsoda különbség!

- filmrakat | 2015. január 14. szerda

Michael Keaton alakítja a Birdman című amerikai vígjátékban a reflektorfénybe visszakapaszkodni vágyó színész, és ő volt az, aki korábban kétszer is belebújhatott a denevérember bőrébe, tulajdonképpen ő indította el a szuperhősös filmek sorát. Birdman és Batman: utóbbiról szinte mindent tudunk, míg a madárember történetét csak január 15-től ismerhetjük meg a moziban, ahová már annak ismeretében mehetünk, hogy Michael Keaton ezért az alakításáért 2015-ben megkapta az Arany Glóbuszt!