Quantcast

Félelmetes filmet forgatott a képregényből M. Night Shyamalan

Képregényből általában szuperhősös filmet forgatnak. Ha megnézed az Idő című film előzetesét, látni fogod, hogy erről itt szó sincs. Félelmetesre sikeredett: "egzisztencialista horror".

Az idő (Old) hivatalos előzetes eredeti nyelven

Shyamalan formában maradt az új tengerparti látomással

Képregényből általában szuperhősös filmet forgatnak. Ha megnézed az Idő című film előzetesét, látni fogod, hogy erről itt szó sincs. Félelmetesre sikeredett.

Apák napjára kapott egy kultikus képregényt M. Night Shyamalan, és annyira megtetszett neki a sztori alapötlete, hogy filmet készített belőle. Az ajándék a Sandcastle (Homokvár) című francia képregény volt, amelyben egy csapat nyaraló egzotikus tengerparton reked, találnak egy holttestet, és kisvártatva azt veszik észre, hogy elkezdenek rohamosan öregedni.

A képregényt egzisztencialista horrorként ünneplik a hozzáértők, mondván, a halál elkerülhetetlenségéről szól. Az alkotás végül nem ad magyarázatot a titokzatos jelenségre, de Shyamalan nem is direkt módon vitte vászonra Idő című filmjében, a koncepció csupán inspirációként szolgált, tehát meglátjuk, mit hoz ki belőle.

Az indiai származású rendező-producer-forgatókönyvíró a Hatodik érzékkel robbant be Hollywood élvonalába, amit több igen jól összerakott munka követett, ám utána néhány jó nagy melléfogás már azt a gyanút keltette, hogy Shyamalan a gyors felfutás után a filmipar leírható figurája lett.

Eltelt egy kis idő, és néhány éve visszatért: trilógiává bővítette korábbi nagy sikerét, a Sebezhetetlent, és a Széttörve meg az Üveg minősége azt bizonyította, hogy bőven van benne potenciál.

Az Idő főszereplője a jó nevű Gael García Bernal mexikói színész-rendező, és a többi színész is a minőségi szektorból érkezett, már csak ezért is érdemes reményeket fűzni a produkcióhoz.

Félelmetes filmet forgatott a képregényből M. Night Shyamalan
Te mit szólnál ahhoz, ha percek alatt éveket öregednél? (Fotó: © 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.)

A hazai mozipremier várhatóan 2021 július második felében lesz, amiről természetesen (magyar előzetessel) mi is beszámolunk.

Forrás: UIP Hírek


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + kilenc =

Scroll to top