Fekete Párduc (2018) amerikai akció kaland film

Fekete párduc (2018) amerikai akció kaland filmA Marvel Fekete Párduc című legújabb kaland filmjében T’Challa apja halála után törzse trónjának legfőbb várományosa. Hazatér Afrikába, ahol királyként és Fekete Párducként is helyt kell állnia az ellenséggel szemben. Akció, látvány, kaland az új fantasy filmben.

Fekete párduc adatlap, plakát

Fekete párduc (2018) amerikai akció kaland film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 134 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: akció, kaland, fantasy
Nemzetközi filmadatbázis: Black Panther
Forgatókönyv: Ryan Coogler és Joe Robert Cole
Szereplők: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Andy Serkis, Letitia Wright, Winston Duke, Forest Whitaker

Rendezte: Ryan Coogler
Hazai mozipremier: 2018. február 15.
Magyarországon forgalmazza: Fórum Hungary Kft.

Tartalom

A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T’Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.

Ám mikor egy nagy hatalmú ősi ellenség ismét feltűnik a színen, T’Challa királyként és a Fekete Párducként is próbára tétetik: a félelmetes összecsapás kimenetelén nem pusztán Wakanda, hanem az egész világ sorsa áll. Árulások és veszélyek közepette az ifjú uralkodónak maga mellé kell állítania szövetségeseit és felszínre kell engednie a Fekete Párduc minden erejét, hogy legyőzze ellenfeleit és biztonságban tudhassa népét.

Jelenetfotók – képek

Fekete Párduc jelenetfotó

Fekete Párduc jelenetfotó 12

Fekete Párduc jelenetfotó 1

Fotók: Fórum Hungary Kft / ©Marvel Studios 2018

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Hivatalos szinkronos előzetes #1

Hivatalos szinkronos előzetes #2

Érdekességek – Hírek

Danai Gurira a tévéműsorok (pl: Walking Death) sztárja lehet, hogy a filmek világában is az élre tör? A Feket Párduc után szerepet kapott a Bosszúállók: Végtelen háború című fantasyban is.


A harcok ebben az akció-fantasyban afrikai harcművészeteken alapulnak. (imdb)


Wesley Snipes a 90-es években akarta leforgatni a Fekete Párduc történetét a Columbia Pictures-szel, azonban egyéb munkái mellett erre végül nem került sor. (imdb)


Scroll to top