Fehér Isten

A kutya áll Mundruczó Kornél új magyar filmjének középpontjában, az ember legjobb barátja az ember ellen fordul. A harci kutyákká nyomorított ebek elszabadulnak, aki valaha ártott nekik, az meglakol…Fehér Isten - Jelenetfotó 1

Fehér Isten (+12)

2014 – színes magyar thriller

Főszereplők: Psotta Zsófia, Zsótér Sándor, Thuróczy Szabolcs, Gálffi László, Nagy Ervin és 274 kutya. Fényképezte: Rév Marcell. Zene: Asher Goldschmidt. Írta: Wéber Kata, Mundruczó Kornél, Petrányi Viktória. Rendezte: Mundruczó Kornél

Bemutató dátuma: 2014. június 12. Forgalmazza az InterCom.

Fehér Isten - Jelenetfotó 2

A legrégebbi szövetségek is felbomolhatnak. A hosszú békét is követheti háború.

Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle.

Fehér Isten - Jelenetfotó 3

Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, viadalokon fogadnak rá, majd a sintérek fogják el. Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia a rács mögül, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit. Aki valaha ártott nekik, meglakol. De a régi gazdi nem adja fel. Ő szembe akar nézni egykori barátjával, még akkor is, ha az addigra félelmetes, pusztító fenevad lett.

A régi gazdi nem adja fel, Ő szembe akar nézni egykori barátjával

Mundruczó Kornél a filmvilág az egyik legsikeresebb magyar rendezője: a Fehér Isten az ötödik filmje, amelyet beválogatnak a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál programjába – ám a film egyúttal egy új alkotói korszak kezdete is.

Mundruczó Kornél új filmjének előzetese

 

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló témájú filmek: ,

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 1 =


Scroll to top