Farkasos filmek a javából

Farkasos filmek a javából: Alfa
A 2018-as Alfa adta az összeállításunk ötletét

Szerintem a farkasos filmek az állatos filmek népszerűségének a harmadik helyén állnak. Hogy melyik az első kettő? Talán a kutyás filmek és a lovas filmek.

De maradjunk a farkasoknál! Igyekeztünk a témát egy kicsit tágan értelmezni. Mert van több olyan alkotás, ami nem kimondottan a farkasról, az állatról szól, ám ha farkasos filmekről beszélünk, akkor ezek nem hagyhatók ki. A következő listában meglátod melyikre gondolok!

Farkasokkal táncoló (Dancing with wolves)

Műfaj: kalandfilm

A Kevin Costner filmje, a Farkasokkal táncoló joggal nevezhető a legsikeresebb farkasos filmnek. Nem csak a legjobb filmnek járó Oscar-díjat nyerte el 1990-ben, de ezen kívül még hat aranyszobrot is haza vihetett. Egyéb filmes díjairól nem is beszélve…

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra – egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

Farkasember (The Wolfman)

Műfaj: horror film

A Farkasember című horrorban olyan filmsztárok szerepelnek, mint Benicio del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt és Geraldine Chaplin.

Lawrence Talbot tragikus körülmények között veszítette el az anyját. Hatására hátat fordított a szülői háznak, és évtizedeken át próbálta elfelejteni a történteket. Egy nap felkeresi őt a fivére menyasszonya. Gwen arra kéri, segítsen neki megtalálni eltűnt szerelmét. Nehéz szívvel bár, de Lawrence visszatér Blackmoorba. Megtudja, hogy a környéken egy vérszomjas szörny garázdálkodik, ami után már a Scotland Yard is nyomoz. Miközben próbálja kideríteni az igazságot, tudomást szerez az ősi átokról, miszerint akit a szörny megharap, teliholdkor vérfarkassá változik.

Farkas (The Wolverine)

Műfaj: fantasy

Farkas a népszerű X-Men sorozat legemlékezetesebb szereplőjének lélegzetelállítóan izgalmas története, napjaink egyik legkeresettebb férfi színészével, Hugh Jackmannal a főszerepben, aki producerként is részt vett a film elkészítésében.

Farkas (Hugh Jackman) a halhatatlan harcos a mai Japánba vetődik, ahol nemcsak a jakuzával és egy csapat nindzsával kell megküzdenie, hanem egy titokzatos ősi ellenfelével is, aki nemcsak hozzá hasonlóan erős, hanem valami rosszabbra is képes.

A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street)

Műfaj: életrajzi, dráma

A Wall Street farkasa megtörtént események alapján készült.

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval, és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult.

Alfa

Műfaj: kalandfilm, családi film

A 2018-as Alfa film adta az összeállításunk apropóját!

Az Alfa az a farkasos film, ami húszezer évvel repíti vissza a nézőket az időben. Ember és állat egyaránt kiszolgáltatott a természetnek és egymásnak, legnagyobb problémájuk, hogy túléljék a mindennapokat. Ebben a közegben, egy baleset folytán talál egymásra Keda a fiatal vadász és Alfa, a sebesült farkas…

A farkas és az oroszlán

Műfaj: kalandfilm, családi film

A fenséges kanadai erdőkben játszódó történetben a farkaskölyök és az oroszlánkölyök testvérként nőnek fel egy fiatal lány, Alma gondoskodásának hála. Amikor az állatok felcseperednek, elszakítják őket szerető gazdájuktól. Sem a farkas, sem az oroszlán nem az a fajta, amelyik belenyugszik sorsába.

A francia családi film adatlapját itt találod: A farkas és az oroszlán francia film.


Ezek azok a farkasos filmek, melyek valamiért belopták magukat a szívünkbe. Ha a kutyás filmek érdekelnek inkább, kattints a linkre! Ha teszett az összeállítás, bökj a LIKE gombra. Köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + tizenkettő =

Scroll to top