Farkasos filmek a javából

Farkasos filmek a javából: Alfa
A 2018-as Alfa adta az összeállításunk ötletét

Szerintem a farkasos filmek az állatos filmek népszerűségének a harmadik helyén állnak. Hogy melyik az első kettő? Talán a kutyás filmek és a lovas filmek.

De maradjunk a farkasoknál! Igyekeztünk a témát egy kicsit tágan értelmezni. Mert van több olyan alkotás, ami nem kimondottan a farkasról, az állatról szól, ám ha farkasos filmekről beszélünk, akkor ezek nem hagyhatók ki. A következő listában meglátod melyikre gondolok!

Farkasokkal táncoló (Dancing with wolves)

Műfaj: kalandfilm

A Kevin Costner filmje, a Farkasokkal táncoló joggal nevezhető a legsikeresebb farkasos filmnek. Nem csak a legjobb filmnek járó Oscar-díjat nyerte el 1990-ben, de ezen kívül még hat aranyszobrot is haza vihetett. Egyéb filmes díjairól nem is beszélve…

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra – egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

Farkasember (The Wolfman)

Műfaj: horror film

A Farkasember című horrorban olyan filmsztárok szerepelnek, mint Benicio del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt és Geraldine Chaplin.

Lawrence Talbot tragikus körülmények között veszítette el az anyját. Hatására hátat fordított a szülői háznak, és évtizedeken át próbálta elfelejteni a történteket. Egy nap felkeresi őt a fivére menyasszonya. Gwen arra kéri, segítsen neki megtalálni eltűnt szerelmét. Nehéz szívvel bár, de Lawrence visszatér Blackmoorba. Megtudja, hogy a környéken egy vérszomjas szörny garázdálkodik, ami után már a Scotland Yard is nyomoz. Miközben próbálja kideríteni az igazságot, tudomást szerez az ősi átokról, miszerint akit a szörny megharap, teliholdkor vérfarkassá változik.

Farkas (The Wolverine)

Műfaj: fantasy

Farkas a népszerű X-Men sorozat legemlékezetesebb szereplőjének lélegzetelállítóan izgalmas története, napjaink egyik legkeresettebb férfi színészével, Hugh Jackmannal a főszerepben, aki producerként is részt vett a film elkészítésében.

Farkas (Hugh Jackman) a halhatatlan harcos a mai Japánba vetődik, ahol nemcsak a jakuzával és egy csapat nindzsával kell megküzdenie, hanem egy titokzatos ősi ellenfelével is, aki nemcsak hozzá hasonlóan erős, hanem valami rosszabbra is képes.

A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street)

Farkasos filmek: A Wall Street farkasa
A Wall Street farkasa – Leonardo DiCaprio

Műfaj: életrajzi, dráma

A Wall Street farkasa megtörtént események alapján készült.

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval, és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult.

Alfa

Műfaj: kalandfilm, családi film

A 2018-as Alfa film adta az összeállításunk apropóját!

Az Alfa az a farkasos film, ami húszezer évvel repíti vissza a nézőket az időben. Ember és állat egyaránt kiszolgáltatott a természetnek és egymásnak, legnagyobb problémájuk, hogy túléljék a mindennapokat. Ebben a közegben, egy baleset folytán talál egymásra Keda a fiatal vadász és Alfa, a sebesült farkas…

Ezek azok a farkasos filmek, melyek valamiért belopták magukat a szívünkbe. Ha a kutyás filmek érdekelnek inkább, kattints a linkre!

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − 9 =

Scroll to top