A fakír, aki egy Ikea szekrényben ragadt (2018) francia filmvígjáték

AdatlapTartalomJelenetfotók - Filmelőzetes - Érdekességek

A fakír, aki egy Ikea szekrényben ragadt: Kisfiúként azt tervezték anyukájával, hogy elutaznak Párizsba
Kisfiúként azt tervezték anyukájával, hogy elutaznak Párizsba

Már kisfiúként is arról álmodoztak édesanyjával, hogy eljutnak Párizsba. Anyja halála után a fiatal indiai fakír úgy dönt, megvalósítja közös tervüket. De nem az édesanyja nélkül! A hamvait magával viszi a szerelem városába.

Szerencsés megérkezése után egy Ikea áruházban köt ki, ahol megismerkedik a gyönyörű Marieval és rögtön szerelmes lesz bele. Majd másnap Londonban ébred...

Nézd meg az indiai egzotikummal fűszerezett, hamisítatlan európai komédia filmajánlóját, jelenetképeit és szinkronizált előzetesét a plakát alatt!

A fakír, aki egy Ikea szekrényben ragadt mozifilm adatlap, plakát

A fakír, aki egy Ikea szekrényben ragadt plakátja

Színes, francia film, készült 2018-ban, hossza 92 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: vígjáték, romantikus,
Nemzetközi filmadatbázis: The Extraordinary Journey of the Fakir
Forgatókönyv: Luc Bossi, Romain Puértolas, Ken Scott
Szereplők: Dhanush, Bérénice Bejo, Erin Moriarty, Barkhad Abdi, Gérard Jugnot, Ben Miller, Abel Jafri, Sarah-Jeanne Labrosse, Kay Greidanus
Zene: Nicolas Errèra
Rendezte: Ken Scott
Hazai mozipremier: 2018. október 18.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Egy fiatal indiai utcai fakír anyja halála után útnak indul, hogy felkutassa Franciaországban élő, sosem látott apját. Párizsba érkezésekor semmi nem a tervek szerint alakul, végül egy hóbortos taxisofőr egy külvárosi IKEA áruháznál teszi ki.

Segítségére siet egy bájos francia-amerikai lány, Marie, akibe azonmód szerelmes lesz. De a történések ismét más irányt vesznek, amikor véletlenül beszorul egy IKEA szekrénybe, majd keresztbe-kasul szállítják Európán és a legkülönbözőbb helyzetekben kell helyt állnia.

A fakír egy mesebeli utazás részesévé válik, amely során nemcsak a világ, hanem emberi sorsok is megnyílnak számára.

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Magyar szinkronos előzetes

Érdekességek - Hírek

A film Romain Puértolas 2014-es, Magyarországon is megjelent, azonos című bestsellere nyomán készült.

A film rendezője és társírója Ken Scott korábban olyan sikerfilmeket készített, mint a Starbuck, valamint a Vince Vaughn főszereplésével készült Elpuskázva és Üzlet bármi áron.

A főszerepet bollywoodi és tollywoodi (tamil) filmek sztárja, Dhanush alakítja, aki hazájában rendezőként, színészként, producerként és énekesként is elismert. A fakír szerepében első alkalommal vesz részt nemzetközi koprodukcióban.

Dhanush partnerei az Oscar-díjra jelölt argentin színésznő, Bérénice Bejo (A némafilmes, A keresés, Lovagregény), aki idén a Három hegycsúcs című filmben is látható volt a magyar mozikban; valamint az amerikai Erin Moriarty (Captain Fantastic, Az utolsó emberig, Kertvárosi kommandó, A nyár királyai).


Scroll to top