Fák jú, Tanár úr! 3. (2018)

AdatlapTartalomJelenetfotókFilmelőzetesÉrdekességek

Fák jú, Tanár úr! 3. (2018): Zaki Miller és tanítványai a Göthe középiskolában
Zaki Miller és tanítványai a Göthe középiskolában

Harmadszor is visszatérünk a Göthe középiskolába, ahol Zaki Miller (képzettség nélküli ál-tanár) sajátságos nevelési módszereivel az érettségire készíti fel problémásnál problémásabb diákjait. Mindezt azok után, hogy az Állásinformációs Központ vezető tanácsadója épp összetörte a fiatalok minden álmát arról, hogy bármilyen kilátásuk lehessen a jövőben. Ezen a ponton a csalódottságuk új szintre emelkedett, ami azt jelenti, hogy még több bajba kerülnek, és megtagadják, hogy bármit is tegyenek.

A dolgok a harmadik részben egyre vadabbak és bolondabbak lesznek, de egyben aktuálisabbak is. Ez most „mindent vagy semmit”. Ki tud majd leérettségizni, és ki az, aki szembesül a társadalmi kirekesztéssel? Zeki Miller és esélytelennek tűnő csapata támogatást kapnak Sandra Hueller, Corinna Harfouch, Lea van Acken, Irm Hermann és Julia Dietze részéről.

Ezúttal az elbeszélés különös hangsúlyt fektet az érettségiig vezető útra, ugyanakkor olyan kérdésekre is rávilágít, mint a zaklatás, a migráció és a nyelvtudás.

Hirdetés

Az alkotók szerint ez lesz az utolsó rész, azaz nem lesz Fák jú, Tanár úr! 4.

Fák jú, Tanár úr! 3. mozifilm adatlap, plakát

Fák jú, Tanár úr! 3. (2018): plakát

Színes, német film, készült 2018-ban, hossza 120 perc
Korhatár: 16 év
Műfaj: vígjáték
Nemzetközi filmadatbázis: Fack ju Göhte 3
Forgatókönyv: Bora Dagtekin
Szereplők: Elyas M’Barek, Katja Riemann, Jella Haase, Sandra Hüller, Uschi Glas, Lucas Reiber, Michael Maertens, Max von der Groeben, Gizem Emre
Rendezte: Bora Dagtekin
Hazai mozipremier: 2018. augusztus 23.
Magyarországon forgalmazza: Big Bang Media.

Tartalom

Új tanév – új problémák. Zeki Miller (Elyas M’Barek) pedig megint egy stresszes év elé néz a Göthe középiskolában. A pályaválasztási tanácsadó finoman szólva sem kecsegteti fényes jövővel a káosz osztály egyetlen tagját sem, ezért Chantal, Danger, Burak és Zeynep teljesen letörnek. Mivel csalódottságukban még több bajt kevernek, Zekiből előtör az igazi tanár, és elhatározza, hogy gatyába rázza a srácokat, és átrugdossa őket az érettségin. Vajon Miller tanár úr most milyen újfajta módszereket vet be diákjai megzabolására?

A teljesítménytesztelés során a rendkívül motiválatlan bandának be kell bizonyítania, hogy felső középfokú végzettséggel rendelkezik, és ténylegesen átmennek az A-level (érettségi) vizsgákon. Ennek érdekében még az a csoda is előfordulhat, hogy a diákok összefognak tanárukkal?

A Fák jú, Tanár úr! 1. és a Fák jú, Tanár úr! 2. sikere után garantálható volt, hogy elkészül a harmadik rész. Most úgy tűnik, hogy negyedik epizód már nem lesz a német sikersorozatból.

Jelenetfotók – képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: Big Bang Media

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar szinkronos előzetes


Érdekességek – Hírek

A forgatókönyv különösen nagy hangsúlyt fektet Chantal és Danger karakterére, akik az első két részben mellékszereplők voltak.


Zeki Miller az első filmtől kezdve szokatlan módszereket alkalmazott a tanítási célok elérése érdekében. A FÁK JU TANÁR ÚR! 3-ban pedig kutya-követő chippeket ültet be a diákjaiba, hogy figyelemmel kísérhesse minden mozdulatukat.


Figyeld! Az egyik legmegrendítőbb jelenet a filmben az Abitur diploma bizonyítványok odaítélése, legalábbis azok számára, akik sikeresen végeznek. Ki az akinek nem sikerül?


Figyeld! Mats Hummels, David Alaba és Joshua Kimmich a Bayern München futballcsillagai is vendégszerepeltek a filmben.


Mozifilm innen:

Scroll to top