Ezen a ping-pong meccsen te vagy a labda

Al Pacino a Danny Collins című filmbenDan Fogelman új filmjéhez, a Danny Collinshoz egy Oscar-díjas színészt szemelt ki a főszerepre. Első filmes rendezőként maga is megdöbbent, amikor Al Pacino rábólintott az ajánlatra. A világsztár döntését nagyban befolyásolta, hogy ő maga is keveredett már olyan helyzetbe, amikor úgy érezte, hogy az élete egy ping-pong meccs, amiben ő a labda.

Al Pacino épp A velencei kalmárban játszott a Broadwayn, ott, az öltözőjében találkozott az író-rendezővel, aki megkereste az öregedő rocksztár szerepével. A filmsztár örömmel, de meglepetten fogadta Fogelman ajánlatát.

Kimondottan engem akart – mondja Pacino. – Szerintem sok, nálam sokkal alkalmasabb színészt választhatott volna, de Dan engem akart. Ha egy rendező ilyen határozottan engem lát bele egy szerepbe, akkor pedig kénytelen vagyok igent mondani. Egyébként ez A Keresztapánál is így volt. Francis Ford Coppola azt akarta, hogy én játsszam Michael Corleonét, pedig ezt rajta kívül senki más nem tudta elképzelni, még én sem. Most is ez volt, Dan látott bennem valamit, ami működtetni tudta a figurát és én ezért örökre hálás leszek neki.

Al Pacino ismerte már Fogelman forgatókönyvírói képességeit az Aranyhaj és a nagy gubancból, az Őrült, dilis, szerelemből és a Last Vegasból.

Tudtam, hogy nagyszerű író – mondja a színész. – Most már azt is tudom, hogy rendezni is tud. A legjobb rendezőkkel dolgozhattam együtt, de szívesen kísérletezem elsőfilmesekkel. Éreztem rajta, hogy magabiztos, pontosan tudja, mit akar, mélyen hitt a történetben kezdettől fogva, és ez rám is átragadt.

A forgatókönyv nem okozott csalódást Pacinónak.

Szívét-lelkét beleírta – mondja a színész. – Ezt éreztem, amikor először olvastam. Ha ismered Dant, érted, miért ilyen a forgatókönyv. Az alaphelyzet vicces és különös, ráadásul én jól ismerem, én is megéltem hasonlót. Tudom, milyen, amikor földbe döngölik az embert, aztán ünneplik, aztán megint a földbe döngölik. Úgy érzed magad, mintha egy ping-pong meccsre keveredtél volna, és te lennél a labda.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + 5 =


Scroll to top