Eszeveszett mesék (2014) argentin-spanyol vígjáték

Az Eszeveszett mesék (2014) argentin-spanyol vígjáték Pedro Almodovar egyik legsikeresebb alkotása, melyet producerként jegyez. A lazán egymáshoz fűzött mulatságos történetek filmje a legnagyobb hollywoodi filmeket is maga mögé utasította a bevételi listákon. Filmajánló a Filmrakatban.

Eszeveszett mesék (2014) argentin-spanyol vígjáték

Eszeveszett mesék (+12)
színes, argentin-spanyol film – 2014

Eredeti cím: Relatos salvajes. Nemzetközi cím: Wild Tales
Rendezte: Damián Szifrón Forgatókönyv: Damián Szifrón Fényképezte: Javier Julia Producer: Pedro Almodóvar, Agustín Almodóvar, Esther García, Matías Mosteirín, Hugo Sigman Zene: Gustavo Santaolalla

Főszereplők: Ricardo Darín, Oscar Martínez, Leonardo Sbaraglia, Erica Rivas, Rita Cortese, Julieta Zylberberg, Darío Grandinetti

Magyarországon forgalmazza a Mozinet. Hazai bemutató dátuma: 2014. december 18.

 Eszeveszett mesék lett Argentína 2015-ös Oscar-nevezettje

Eszeveszett mesék – filmajánló

Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el.

Egy súlytalan flört a repülőgépen

Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet, mint amikor a pincérnő felismeri vendégében azt az uzsorást, aki tönkretette a családját. Két autós összekülönbözése a kanyargós hegyi úton könnyen vezethet halálos ámokfutásba, és egy bombaszakértőnél is elszakad a cérna, amikor autója lefoglalása után szembesül a végeláthatatlan bürokráciával. Aztán ott van az apa is, aki fiát szeretné megmenteni a börtöntől, de belefárad abba, hogy mindenki csak a pénzét akarja. És persze a menyasszony, aki az esküvőn döbben rá, hogy férje nemcsak megcsalta, de a szeretőjét meg is hívta a lagzira.

Pedro Almodóvar biztosra ment, amikor producerként felkarolta a filmet: az Eszeveszett mesék hazai pályán példátlan siker, mely nemcsak a korábbi blockbuster Szemekbe zárt titkok-at, de a legnagyobb hollywoodi filmeket is maga mögé utasította a bevételi listákon. Időközben az Eszeveszett mesék lett Argentína 2015-ös Oscar-nevezettje, és nemzetközi porondon sem panaszkodhat: a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon történő debütálása óta az amerikai forgalmazási jogokat a Sony szerezte meg, ezzel garantálva a tengerentúli sikert. Eddig bárhol mutatták be, a közönség mindenhol egyetértett: az Eszeveszett mesék semmihez sem hasonlítható filmélményt nyújt!

Eszeveszett mesék feliratos trailer

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top