Esélylesők (2014) olasz thriller

- filmrakat | 2015. január 10. szombat
Olvasói értékelés: (1 szavazat, átlag: 5,00

Az Esélylesők volt Olaszország hivatalos Oscar nevezettje a legjobb külföldi film kategóriábanAz Esélylesők az év egyik legnagyobb filmsikere volt az olasz mozikban, és több mint negyven díjat nyert világszerte: többek között a Tribeca Nemzetközi Filmfesztiválon Valeria Bruni Tedeschi megkapta a legjobb színésznő díjat, és az olasz filmeknek járó David di Donatello-díjak közül úgy nyert el 18 jelöléséből 7 elismerést, hogy az év legjobb olasz filmjének járó díjat is megkapta A nagy szépség előtt. Filmajánló a Filmrakat mozimagazinban.

Esélylesők (2015) olasz film

Esélylesők (+16)
Színes, feliratos, olasz thriller

Eredeti cím: Il capitale umano
Rendezte: Paolo Virzì. Írta: Paolo Virzì, Stephen Amidon. Producer: Marco Cohen, Benedetto Habib. Fényképezte: Jérôme Alméras, Simon Beaufils Vágó: Cecilia Zanuso

Szereplők: Fabrizio Bentivoglio, Matilde Gioli, Valeria Bruni Tedeschi, Valeria Golino, Guglielmo Pinelli

Országos bemutató: 2015. február 05. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Eredeti cím: Il capitale umano

Esélylesők – filmajánló

Két család élete visszavonhatatlanul összefonódik, amikor karácsony előestéjén egy biciklis cserbenhagyásos gázolás áldozata lesz. A több nézőpontos történetben a tehetős Bernaschi család titokzatos befektetési vállalkozásába szeretne beszállni egy többre vágyó ingatlanos, aki éppen feleségétől várja ikreik születését, ám középosztálybeli életük fenntartása érdekében képes kockára tenni saját egzisztenciájukat. Szerencséjére tinédzser lánya a Bernaschi família szépfiújával szűrte össze a levet, ami érzése szerint jó esélyt jelenthet a családok üzleti összefonódására is. Az Esélylesők három nézőpontos narratíváján keresztül nemcsak a gázolás napjáig elvezető történet részleteit ismerjük meg, de vele együtt a két család rejtett titkaira és nem várt fordulatokra is fény derül.
Paolo Virzí Stephen Amidon amerikai író Human Capital című bestselleréből készített feszült drámát, amely az utolsó pillanatig bővelkedik a kiszámíthatatlan fordulatokban. Az Esélylesők volt Olaszország hivatalos Oscar nevezettje a legjobb külföldi film kategóriában, és két kategóriában Európai Filmdíjra is jelölték. A nagy siker hatására az Esélylesők remake-jogait máris megvásárolta egy amerikai stúdió.

Feliratos előzetes – Esélylesők:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább

Melissa McCarthy férje rendezte a színésznő új filmjét

Melissa McCarthy A partiállat című filmben
Nem csak rendezte, más feladatokat is ellátott Melissa McCarthy férje a színésznő legújabb filmjének készítésekor....
Tovább