Escobar (2017) spanyol film

Escobar mozifilm (2017) spanyol film
A kolumbiai drogbáró történetének spanyol feldolgozása

A kolumbiai drogbáró életének fontos pillanatait mutatja be az Escobar onnantól, hogy megismerkedik Virginia Vallejoval, a szépségéről is híres médiaszereplővel. A film valós eseményeken alapul, Pablo Emilio Escobar Gaviria drogkereskedő és terrorista hihetetlen gazdagsága révén óriási hálózatot épített és igazgatott haláláig. Haláláról több verzió látott napvilágot, egyes vélekedések szerint kormányerők lőtték le menekülés közben, mások szerint öngyilkos lett, nem hagyta, hogy elkapják.

Penélope Cruz és Javier Bardem neve már eleve minőségi garanciát jelent a filmeknél, a nagy hatalmú gengszter története pedig sokakat érdekel. (A szimpatikus Cruz – Bardem házaspár filmjével nyitották az idei Cannes-i Filmfesztivált) A szinkronizált előzetes alapján (a filmajánló alatt megtekintheted) egy izgalmas, szerelemmel, akciójelenetekkel és politikai hatalmi játszmákkal teli filmet nézhetünk a moziban.

Nézd meg a mozifilm adatlapját, plakátját, jelenetképeit és szinkronizált előzetesét!

Escobar mozifilm adatlap, plakát

Escobar mozifilm (2017) plakátja

Hirdetés

Színes, spanyol film, készült 2017-ben, hossza perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: krimi, dráma, politikai
Nemzetközi filmadatbázis: Loving Pablo
Forgatókönyv: Fernando León de Aranoa, Virginia Vallejo
Szereplők: Penélope Cruz, Javier Bardem, Peter Sarsgaard, Julieth Restrepo, Óscar Jaenada

Rendezte: Fernando León de Aranoa
Hazai mozipremier: 2018. július 26.
Magyarországon forgalmazza: Big Bang Media.

Tartalom

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás gengszter elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is.

A film Virgini Vallejo nálunk is kapható Loving Pablo, Hating Escobar (Szerettem Pablót, gyűlöltem Escobart című könyve alapján készült.

Jelenetfotók – képek

Fotók: Big Bang Media

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Szinkronizált filmelőzetes

Érdekességek – Hírek

A kolumbiai drogbáró élete a film- és sorozatkészítők kedvenc témája. Itt van mindjárt a Netflix sorozata, a Pablo Escobar életét bemutató Narcos.


Scroll to top