Erről a díjról szívesen lemondott volna Nicole Kidman

- filmrakat | 2015. február 18. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Grace - Monaco csillaga - Jelenetkép 2Kicsit furcsa díjnak hívni azt a valamit, amivel a legrosszabbat jelölik meg, de a film világában már csak így dukál. 2015-ben Nicole Kidman kapta a legrosszabb színésznő díját a brit citromdíjak átadásán, a Grace: Monaco csillaga című filmben nyújtott játékáért.

A csapnivaló filmeket és rémes színészi játékot díjazó BARFTA Awards ceremóniát – az amerikai Arany Málna-díjátadó brit változatát – a filmipar legjobbjait jutalmazó BAFTA-díjátadó után rendezik Nagy-Britanniában. A gála szervezői elégedetten jegyezték meg, hogy “igazán bő termés volt a rémes filmekből”.

A Grace: Monaco csillaga című produkció a monacói herceghez férjhez menő amerikai színésznőről már cannes-i bemutatóján is kacajra fakasztotta a közönséget és letaglózta a kritikusokat. A BARFTA ítészei szerint a film, amelyben “egy elszánt nő harcol azért, hogy a szupergazdagoknak ne kelljen adót fizetniük” annyira rossz volt, hogy szinte visszasírták a tavalyi győztest, a Diana hercegnőről szóló életrajzi filmet – olvasható a The Independent brit napilap honlapján.

A legrosszabb brit film díja a Mázli, a csodakutya című alkotásnak jutott. A BARFTA indoklásában úgy fogalmazott: “ez a film egy kutyáról szól, amely egy tévéműsorban táncol. Isten segítsen rajtunk”. A kutya hangját kölcsönző David Walliams esélyes volt legrosszabb színész díjára, ám azt végül Simon Pegg kapta a Hector and the Search for Happiness című filmért, mert játékával ő lett “a filmtörténet legarcbamászóbb főszereplője”.

Annie – jelenetfotó:

Annie (Quvenzhané Wallis) árva, és élvezi.

Az Annie című családi dráma a legrosszabb amerikai film díját vitte el, mert olyan elviselhetetlenül édes, hogy “csupán a megtekintése kettes típusú diabéteszhez vezethet” – hangsúlyozták a szervezők.

A BARFTA-díjakról szavazó tagság ismert brit filmkritikusokból és a filmipar képviselőiből áll. A titkos szavazással odaítélt díjakat 2013 óta osztják ki, az idei év negy vesztese (nyertese?) Nicole Kidman…

Forrás: MTI | The Independent 2015.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább