Érettségi (Bacalaureat, román dráma, 2016)

Már csak egy sikeres érettségi vizsga és a jó nevű román orvos lánya külföldön tanulhat tovább! Az írásbeli elő estélyén azonban a lány szörnyű dolgokon megy keresztül, így veszélybe kerül mindaz, amiről apja eddig álmodozott. Végül talál megoldást, a kérdés csak az: milyen áron?

Az Érettségi világpremierje az idei cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol Cristian Mungiu-nak is esélye volt az Arany Pálmára. Mungiu végül megosztva nyerte el a legjobb rendező díját.

Érettségi (16)

Érettségi (Bacalaureat, román dráma, 2016)

Színes, román dráma, 2016

Eredeti cím: Bacalaureat

Fényképezte: Tudor Vladimir Panduru
Szereplők: Adrian Titieni, Maria-Victoria Dragus, Rares Andrici, Lia Bugnar
Írta és rendezte: Cristian Mungiu

Magyarországi bemutató: 2016. október 20.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Filmajánló

Egy középkorú, megbecsült román orvosnak egyetlen igazi életcélja van, hogy 18 éves lányát az érettségi után külföldre tudja küldeni taníttatni. A kis erdélyi városban dolgozó doktor vágya beteljesülni látszik, hiszen lánya megkapja a külföldi ösztöndíjat, amihez csupán egy eredményes érettségire van szüksége. Az írásbeli érettségik előtti napon azonban szörnyű dolog történik, lányát majdnem megerőszakolják, és meg is sérül a támadásban. A tinédzser sokkos állapotba kerül, ami miatt kétségessé válik a másnapi vizsga sikere, és egyáltalán, az azon való részvétele. Az apa azonban szinte görcsösen ragaszkodik elképzelt tervéhez és komoly erkölcsi döntést kell hoznia, mely ellentmond mindannak, amire korábban tanította a lányát. A román bürokrácia korrupt útvesztőit kihasználva megpróbálja kiskapuk segítségével elintézni a dolgokat…

Jelenetfotók – Képek

Érettségi 1
Érettségi 2
Érettségi 3
Érettségi 4

Fotók: Vertigo Média Kft.

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − tizennégy =


Scroll to top