Érettségi (Bacalaureat, román dráma, 2016)

Már csak egy sikeres érettségi vizsga és a jó nevű román orvos lánya külföldön tanulhat tovább! Az írásbeli elő estélyén azonban a lány szörnyű dolgokon megy keresztül, így veszélybe kerül mindaz, amiről apja eddig álmodozott. Végül talál megoldást, a kérdés csak az: milyen áron?

Az Érettségi világpremierje az idei cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol Cristian Mungiu-nak is esélye volt az Arany Pálmára. Mungiu végül megosztva nyerte el a legjobb rendező díját.

Érettségi (16)

Érettségi (Bacalaureat, román dráma, 2016)

Színes, román dráma, 2016

Eredeti cím: Bacalaureat

Fényképezte: Tudor Vladimir Panduru
Szereplők: Adrian Titieni, Maria-Victoria Dragus, Rares Andrici, Lia Bugnar
Írta és rendezte: Cristian Mungiu

Magyarországi bemutató: 2016. október 20.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Filmajánló

Egy középkorú, megbecsült román orvosnak egyetlen igazi életcélja van, hogy 18 éves lányát az érettségi után külföldre tudja küldeni taníttatni. A kis erdélyi városban dolgozó doktor vágya beteljesülni látszik, hiszen lánya megkapja a külföldi ösztöndíjat, amihez csupán egy eredményes érettségire van szüksége. Az írásbeli érettségik előtti napon azonban szörnyű dolog történik, lányát majdnem megerőszakolják, és meg is sérül a támadásban. A tinédzser sokkos állapotba kerül, ami miatt kétségessé válik a másnapi vizsga sikere, és egyáltalán, az azon való részvétele. Az apa azonban szinte görcsösen ragaszkodik elképzelt tervéhez és komoly erkölcsi döntést kell hoznia, mely ellentmond mindannak, amire korábban tanította a lányát. A román bürokrácia korrupt útvesztőit kihasználva megpróbálja kiskapuk segítségével elintézni a dolgokat…

Jelenetfotók – Képek

Érettségi 1
Érettségi 2
Érettségi 3
Érettségi 4

Fotók: Vertigo Média Kft.

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × kettő =


Scroll to top