Enyedi Ildikó új filmje Cannesban mutatkozik be

A feleségem története a címe Enyedi Ildikó új filmjének, ami a július 14-én a 74. Cannes-i Filmfesztiválon mutatkozik be a közönségnek….

A feleségem története jelenetfotó
A feleségem története jelenetfotó – Csata Hanna felvétele

Elkészült Enyedi Ildikó új filmjének plakátja

A feleségem története a címe Enyedi Ildikó új filmjének, ami a július 14-én a 74. Cannes-i Filmfesztiválon mutatkozik be a közönségnek.

Elkészült a film posztere.

A feleségem története ideiglenes plakát

„A plakáthoz egy olyan képet kerestünk, amin mindkét főszereplő jól látszik és a köztük jelenlévő feszültség is kirajzolódik. Ezért esett a választásunk Csata Hanna a forgatáson készült fotójára. A tipográfia tekintetében pedig olyan megoldásban gondolkodtunk, ami magán hordozza a korra jellemző art decos jegyeket, de mai szemmel sem tűnik elavultnak.” – nyilatkozta Kiss Benjámin, grafikus, a plakát tervezője

.

A film történetéről az előzetese kapcsán a Sejtelmes lett A feleségem története előzetese írásomban esett szó. Most csak annyit írok róla, hogy Störr Jakab holland teherhajó kapitány egy nap egy kávézóban ülve fogadást köt, hogy elveszi feleségül az első nőt, aki belép. És besétál Lizzy…

„Lizzy az a fajta titkos királynő, aki ül és vár és jön hozzá a világ. Nem kell semmiféle erőfeszítést tennie azért, hogy bármit megszerezzen, vagy figyelmet generáljon. Épp ez a fajta oldott belső magabiztosság az, ami ilyen őrjítővé teszi a kapitány számára is és ami annyira vonzó tud lenni.” – jellemzi a női főszereplőt Enyedi Ildikó.

A film világpremierje 2021. július 14-én a 74. Cannes-i Filmfesztiválon lesz, melynek versenyprogramjába válogatták a filmet. A feleségem története szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + tizennyolc =

Scroll to top