Emma Thompson a Múlt karácsony című filmről beszélt

Emma Thompsonnak több jó oka is volt arra, hogy megírja a Múlt karácsony című romantikus film forgatókönyvét. Egy interjúban szóba került George Michael Last Christmas című dala, Charles Dickens karácsonyi regénye és London városa is.

Emilia Clarke és Emma Thompson a Múlt karácsony című filmben
Kate (Emilia Clarke) és anyukája Petra (Emma Thompson)

Az idei év ünnepi romantikus vígjátéka a Múlt karácsony, amely George Michael és a Wham! Last Christmas című dalától kölcsönzi a címét. Az egyik forgatókönyvíró a kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas angol színésznő Emma Thompson, aki szerepel is a filmben.

A színésznőnek több jó oka is volt arra, hogy belevágjon a projektbe, amelyet tíz éven át készítettek elő.

Emma Thompson: Múlt karácsony

„George Michael Last Christmas című dala nem a legnagyobb kedvencem a Wham!-től, de előkelő helyet foglal el a toplistámon – mesélte Thompson az Entertainment magazinnak. – George-től jobban szeretem a Heal the Pain (Gyógyítsd a fájdalmat) című számot, ami arról szól, hogy ha magadat nem tudod szeretni, akkor mást sem. Ez a filmünk egyik fontos üzenete, a hősnőnek ezzel a problémával kell megküzdenie. George áldását adta a Múlt karácsonyra, és nagyon sajnáljuk, hogy a film elkészültét már nem érhette meg.”

A színésznőt egy híres irodalmi klasszikus is inspirálta a forgatókönyv megírásakor.

„Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye beépült az irodalmi DNS-embe, időről időre előveszem. Nagy hatással volt az új forgatókönyvemre: arról szól, hogy valaki a karácsonyi ünnepek alatt átértékeli az életét és a világhoz való viszonyát, és pont ez történik a mi hősnőnkkel is.”

A karácsonyi díszbe öltözött London is fontos szereplője a Múlt karácsonynak, nem véletlenül.

„London sok jól ismert helyszíne felbukkan a filmben, de meg akartam mutatni azokat a rejtett gyöngyszemeket is, amelyek a legnagyobb kedvenceim – mondja Thomson. – A férfi főhős körbevezeti a lányt a városban, és biztatja, hogy vegye észre azokat a gyönyörű részleteket, amelyeknek korábban nem szentelt figyelmet.”

Forrás: UIP Hírek

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + nyolc =


Scroll to top