Emma Thompson a Múlt karácsony című filmről beszélt

Emma Thompsonnak több jó oka is volt arra, hogy megírja a Múlt karácsony című romantikus film forgatókönyvét. Egy interjúban szóba került George Michael Last Christmas című dala, Charles Dickens karácsonyi regénye és London városa is.

Emilia Clarke és Emma Thompson a Múlt karácsony című filmben
Kate (Emilia Clarke) és anyukája Petra (Emma Thompson)

Az idei év ünnepi romantikus vígjátéka a Múlt karácsony, amely George Michael és a Wham! Last Christmas című dalától kölcsönzi a címét. Az egyik forgatókönyvíró a kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas angol színésznő Emma Thompson, aki szerepel is a filmben.

A színésznőnek több jó oka is volt arra, hogy belevágjon a projektbe, amelyet tíz éven át készítettek elő.

Emma Thompson: Múlt karácsony

„George Michael Last Christmas című dala nem a legnagyobb kedvencem a Wham!-től, de előkelő helyet foglal el a toplistámon – mesélte Thompson az Entertainment magazinnak. – George-től jobban szeretem a Heal the Pain (Gyógyítsd a fájdalmat) című számot, ami arról szól, hogy ha magadat nem tudod szeretni, akkor mást sem. Ez a filmünk egyik fontos üzenete, a hősnőnek ezzel a problémával kell megküzdenie. George áldását adta a Múlt karácsonyra, és nagyon sajnáljuk, hogy a film elkészültét már nem érhette meg.”

A színésznőt egy híres irodalmi klasszikus is inspirálta a forgatókönyv megírásakor.

„Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye beépült az irodalmi DNS-embe, időről időre előveszem. Nagy hatással volt az új forgatókönyvemre: arról szól, hogy valaki a karácsonyi ünnepek alatt átértékeli az életét és a világhoz való viszonyát, és pont ez történik a mi hősnőnkkel is.”

Hirdetés

A karácsonyi díszbe öltözött London is fontos szereplője a Múlt karácsonynak, nem véletlenül.

„London sok jól ismert helyszíne felbukkan a filmben, de meg akartam mutatni azokat a rejtett gyöngyszemeket is, amelyek a legnagyobb kedvenceim – mondja Thomson. – A férfi főhős körbevezeti a lányt a városban, és biztatja, hogy vegye észre azokat a gyönyörű részleteket, amelyeknek korábban nem szentelt figyelmet.”

Forrás: UIP Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

14 − 4 =

Scroll to top