Emma szerepében Anya Taylor-Joy


Így készült az Emmára Hollywood egyik legnagyobb ígérete

A kosztümös film főszereplője elmondta, hogyan készült fel a szerepre. Volt egy fordulópont, amikortól már igazi Emmának érezte magát! Nézd meg mi volt az:

Hamarosan nálunk is a mozikba kerül az Emma (2020) új adaptációja, amely Jane Austen talán legnépszerűbb regényéből készült, és nagyon kedvező fogadtatásban részesült a közönség és a kritika részéről.

A film egy kosztümös klasszikus sokadik feldolgozása. A témája: hogyan találd meg a párod és érdemeld ki a boldogságot. Természetesen ez a probléma soha nem volt egyszerűen kezelhető. Ez a történet is tele van a társadalmi osztályok minden bajával és a fiatalok felnőtté válásának sajátos gondjaival.

Emma ebben a zűrzavaros időben keresi a szerelmet, ami  - a végére kiderül - végig ott volt tőle karnyújtásnyira...

Anya Taylor-Joy beszél a szerepéről

A címszereplő a 23 éves Anya Taylor-Joy, akit Hollywood egyik legnagyobb ígéretének tartanak. Pár éve van a filmvásznon, de már a 10. főszerepénél tart. És a díjak sem kerülték el. 2017-ben Cannes-ban elnyerte a fiatal színésznők díját.

De térjünk vissza az Emmára! A színésznő sajátos módon készült fel a szerepre.

„Elkezdtem Emmaként élni – mesélte a színésznő a Vox.com-nak. – Úgy képzeltem el, hogy Emma a saját különbejáratú filmje főszereplőjének képzeli magát, ahol körülötte forog minden, és mindig az történik, amit ő akar. Aztán beüt a katasztrófa, mert hirtelen kiderül számára, hogy az élet nem ilyen, más törvények érvényesülnek. Ugyanakkor ez egy vígjáték, és nagyon élveztem, hogy egészen jól helytállok benne. Megnéztem párszor Howard Hawks klasszikus 1938-as filmjét, a Párducbébit, mert a rendezőnk, Autumn De Wilde azt szerette volna, hogy olyasfajta merész bohózati stílusban játsszunk.”

Az igazi Emma

„Azt hiszem, akkor lettem igazi Emma, amikor fölvettem a pontosan rám szabott kosztümöket – folytatja a színésznő. – Lett egy nagyon különleges kabátom, aminek egészen fantasztikus a háta. Kitaláltam, hogy Emma szeret a válla fölött hátranézve beszélni, mert nem tud betelni a gyönyörű kabátjával.”

Emma körül forog minden – a tánc is…


Ha tetszett a filmes hír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + négy =


Scroll to top