Quantcast

Emma szerepében Anya Taylor-Joy


Így készült az Emmára Hollywood egyik legnagyobb ígérete

A kosztümös film főszereplője elmondta, hogyan készült fel a szerepre. Volt egy fordulópont, amikortól már igazi Emmának érezte magát! Nézd meg mi volt az:

Hamarosan nálunk is a mozikba kerül az Emma (2020) új adaptációja, amely Jane Austen talán legnépszerűbb regényéből készült, és nagyon kedvező fogadtatásban részesült a közönség és a kritika részéről.

A film egy kosztümös klasszikus sokadik feldolgozása. A témája: hogyan találd meg a párod és érdemeld ki a boldogságot. Természetesen ez a probléma soha nem volt egyszerűen kezelhető. Ez a történet is tele van a társadalmi osztályok minden bajával és a fiatalok felnőtté válásának sajátos gondjaival.

Emma ebben a zűrzavaros időben keresi a szerelmet, ami  - a végére kiderül - végig ott volt tőle karnyújtásnyira...

Anya Taylor-Joy beszél a szerepéről

A címszereplő a 23 éves Anya Taylor-Joy, akit Hollywood egyik legnagyobb ígéretének tartanak. Pár éve van a filmvásznon, de már a 10. főszerepénél tart. És a díjak sem kerülték el. 2017-ben Cannes-ban elnyerte a fiatal színésznők díját.

De térjünk vissza az Emmára! A színésznő sajátos módon készült fel a szerepre.

„Elkezdtem Emmaként élni – mesélte a színésznő a Vox.com-nak. – Úgy képzeltem el, hogy Emma a saját különbejáratú filmje főszereplőjének képzeli magát, ahol körülötte forog minden, és mindig az történik, amit ő akar. Aztán beüt a katasztrófa, mert hirtelen kiderül számára, hogy az élet nem ilyen, más törvények érvényesülnek. Ugyanakkor ez egy vígjáték, és nagyon élveztem, hogy egészen jól helytállok benne. Megnéztem párszor Howard Hawks klasszikus 1938-as filmjét, a Párducbébit, mert a rendezőnk, Autumn De Wilde azt szerette volna, hogy olyasfajta merész bohózati stílusban játsszunk.”

Az igazi Emma

„Azt hiszem, akkor lettem igazi Emma, amikor fölvettem a pontosan rám szabott kosztümöket – folytatja a színésznő. – Lett egy nagyon különleges kabátom, aminek egészen fantasztikus a háta. Kitaláltam, hogy Emma szeret a válla fölött hátranézve beszélni, mert nem tud betelni a gyönyörű kabátjával.”

Emma körül forog minden – a tánc is…


Ha tetszett a filmes hír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 17 =

Scroll to top