Emlékszem rád (2017) izlandi horror film

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Furcsa hangok hallatszanak, megmagyarázhatatlan jelenségek és rejtélyes történések veszik kezdetüket, amikor egy háromfős társaság megkezdi egy elhagyott épület felújítását. A feszültség csak nő, amikor két temetői kereszt is megjelenik a házban. Amikor nyomozni kezdenek, az igazság teljesen megdöbbenti őket… Olvasd tovább a film rövid tartalmát, nézd meg a szinkronizált trailert és a jelenetfotókat a plakát alatt!

Emlékszem rád

Plakát, adatlap

Emlékszem rád (2017) izlandi horror film plakátja

Színes, izlandi film, készült 2017-ben, hossza 105 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: Ég man þig

Forgatókönyv: Yrsa Sigurðardóttir bestselleréből a forgatókönyvet írta:
Óskar Thór Axelsson, Ottó Geir Borg
Szereplők: Jóhannes Haukur Jóhannesson, Thor Kristjansson, Ágústa Eva Erlendsdóttir

Rendezte: Óskar Thór Axelsson

Hazai filmpremier: 2017. november 2.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Egy háromfős reykjavíki társaság egy eldugott vidéki kisvárosba érkezik, hogy felújítsanak és vendégházzá alakítsanak egy régi épületet. A háznak azonban sötét múltja van, amire furcsa és rejtélyes történések, beazonosíthatatlan hangok vezetik rá az új lakókat. A megmagyarázhatatlan események új szintre lépnek, amikor a helyi temetőből két kereszt is a házhoz kerül, egy idős hölgy pedig felakasztja magát egy templomban. A történtek ráadásul látszólag kapcsolódnak egy ötvenes években megtörtént eseményhez. A trió egy pszichiáter segítségével kezd nyomozásba, ám az igazság még őket is váratlanul éri.

Az Emlékszem rád Yrsa Sigurðardóttir világhírű, Magyarországon is kiadott és sikert aratott bestsellerének adaptációja. Az Emlékszem rád a skandináv bűnügyi irodalom legjobb hagyományait követi sötét tónusú történetével. Az adaptáció hasonlatos Jussi Adler-Olsen dán író Q-ügyosztály szériájának moziadaptációihoz (Nyomtalanul, Fácángyilkosok, Palackposta), és Stieg Larsson A tetovált lány-regényeinek feldolgozásaihoz. A film rendezője, Óskar Thór Axelsson, Izland egyik legsikeresebb filmkészítője Baltasar Kormákur mellett. A főszereplő Jóhannes Haukur Jóhannesson olyan ismert nemzetközi sikerprodukciókban szerepelt, mint a Trónok harca sorozat, a Noé, és az Atomszőke. Az Emlékszem rád három hétig vezette hazájában a mozis bevételi toplistát és messze az év legnagyobb bevételt elért filmje a szigetországban.

Jelenetfotók – Képek

Emlékszem rád (2017) izlandi horror film
Emlékszem rád - izlandi horror
Emlékszem rád - keresztek a gyerek hátán

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top