Előtted az élet

Előtted az élet! – mondják sokszor a friss diplomás, munkanélküli fiataloknak, ahogy ebben a lendületes olasz vígjátékban is.

És ez így is van, de azt senki sem teszi hozzá, hogy ez az élet tele van kudarccal, sikerrel, örömmel és bánattal. Marta (Isabella Ragonese), a 24 éves olasz lány hiába vizsgázik kitűnően az egyetemen, nem talál a végzettségének megfelelő munkát, így kénytelen elhelyezkedni az első adandó alkalommal. A nemszeretem munka azonban számtalan groteszk és humoros szituációt szül.

Előtted az élet (Tutta la vita davanti) című olasz komédia
Előtted az élet (Tutta la vita davanti) olasz komédia

A 2008-ban készült Előtted az élet (Tutta la vita davanti) című olasz komédia 2013 nyarán debütál a hazai mozikban.

Előtted az élet [+16]

2008 – olasz filmvígjáték

Forgatókönyvíró: Paolo Virzí, Francesco Bruni
Zeneszerző: Franco Piersanti
Rendezte: Paolo Virzí

Főszerepben: Isabella Ragonese, Sabrina Ferilli, Elio Germano

Bemutató: 2013. augusztus 15.
Magyarországon forgalmazza a Cinenuovo Kft.
Marta (Isabella Ragonese) az Előtted az élet című vígjátékban
Marta (Isabella Ragonese) az Előtted az élet című vígjátékban

Előtted az élet – rövid történet

Marta (Isabella Ragonese), a 24 éves római lány jelesre államvizsgázik filozófiából. Tanáraitól sok elismerést kap, de a tudósok világa mégsem várja őt tárt karokkal. Hiába adja be pályázatait, munkát nem kap sehol. „Majd értesíteni fogjuk” – hallja mindenhol, de persze nem értesítik sehonnan.

Arianna Ciampoli az Előtted az élet című filmben
Arianna Ciampoli az Előtted az élet című filmben

Így aztán először bébiszitter lesz, majd egy nemzetközi cégnél telefonos értékesítő. Utóbbi munka eleinte viccesnek tűnik számára, de ahogy múlik az idő, egyre jobban megismeri a multicég embertelen arcát is. Vidám, groteszk és keserű tapasztalatok egyaránt érik a lányt, aki előtt még ott van az „egész élet”.

Előtted az élet – trailer

Telefonmarketing Magyarországon

Az Előtted az élet című filmben Marta a Multiple nevű nemzetközi cégnél lesz telefonos értékesítő: egy többfunkciós háztartási gépet kell – telefonbeszélgetések útján – eladnia, pontosabban időpontot egyeztetnie a lehetséges vevővel a gép bemutatójára. Magyarországon a telefonmarketing két területen működik igazán, elsősorban a politikusok és az utazási irodák eszköze. Hányan újságolták boldogan – nem is olyan régen – hogy felhívta őket a miniszterelnök úr! És hányan mesélték ujjongva a szomszédjuknak, hogy csodás utazás reményével kecsegtető telefonhívást kaptak egy ismeretlen számról, amihez csak egy összejövetelre kell ellátogatni, meghallgatni az előadást és megpörgetni a szerencsekereket! Bevallom jómagam háztartási gép értékesítésével kapcsolatos telefonhívást még nem kaptam…

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 1 =


Scroll to top