Quantcast

Elizabeth Moss erőszak áldozatává váló nőt alakít

A láthatatlan ember jelenetfotó: Elizabeth MossIsmét erőszak áldozatává váló nőt alakít Elisabeth Moss, A láthatatlan ember című horror remake-ban. Nem egy hasonló szerepe volt már, erről beszélt egy interjúban A szolgálólány meséje sorozattal befutott színésznő.

H. G. Wells 1897-ben írta regényét egy zseniális tudósról, aki rájön, hogyan tud láthatatlanná válni, de aztán nem tud visszaváltozni, ebbe beleőrül, és bűncselekményeket követ el.

A regényből 1933-ban készített mára klasszikussá vált filmet a Universal Stúdió, és hamarosan érkezik az új feldolgozás, amely csak az alapkoncepciót használja fel. Igazából modern társadalmi drámával találkozhatunk, amelynek az őrült tudós felesége az igazi hőse.

Elisabeth Moss a filmről:

Van egy láthatatlan ember, akiről senkinek nincs tudomása, de molesztálja a nőt, manipulálja, megtámadja, miközben mindenki azt mondja a szerencsétlennek, hogy nyugi, nincs ott senki – mondta az Empire magazinnak adott interjújában Elizabeth Moss, a film főszereplője. – A nő meg egyre mondogatja, hogy dehogyis, itt van, ezt és ezt csinálja, de senki nem hisz neki. Az analógia teljesen nyilvánvaló.

Játszottam már pár filmben, ahol erőszak áldozatává váló nőt alakítottam – folytatja az Emmy-díjas színésznő. – Volt érzelmi, fizikai és szexuális erőszak is a palettán, és mindegyikben eléggé elmerültem. Ezeket a tapasztalataimat most mind bele tudtam vinni az új szerepbe.

Forrás: UIP Hírek

A nők megerőszakolása nem a XXI. század "találmánya". Az 1386-ban Franciaországban megesett, leghíresebb erőszak történet vége egy párbaj lett, melyben a férj kiállt a felesége becsületéért. A megerőszakolt lovag feleségének állításával szemben a megvádolt férfi végig tagadta a bűntettet, de a párbajt felvállalta a férj ellen. A történetből Ridley Scott készített filmet, The Last Duel (Az utolsó párbaj) címmel.

Ha tetszett a filmes hír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =

Scroll to top