Elit játszma (2017) amerikai krimi

Elit játszma (2017) amerikai krimiAzt mondják, hogy az életnél jobb sztorikat ki sem lehet találni. Itt van mindjárt az olimpikon sielő nő története, aki sportolói karrierje után a hollywoodi elitbe küzdötte be magát. Aztán jött a maffia és az FBI…

Elit játszma

Plakát, adatlap

Elit játszma (2017) amerikai krimi trailer

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 140 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: Molly’s Game

Forgatókönyv: Molly Bloom regénye alapján a forgatókönyvet írta: Aaron Sorkin
Szereplők: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Jeremy Strong, Chris O’Dowd, Bill Camp

Rendezte: Aaron Sorkin

Hazai filmpremier: 2018. január 4.
Magyarországon forgalmazza: Freeman Film.

Tartalom

Tegyél fel mindent egy lapra!
Molly Bloom (Jessica Chastain) tehetséges profi síelő, aki az olimpiai aranyra hajt, ám egy baleset következtében fel kell adnia egész addigi sportolói karrierjét. A belevaló lány új álmok után néz: Los Angelesbe költözik, ahol személyi asszisztensként kezd el dolgozni, másodállásban pedig főnöke pókerklubja vezetésébe is besegít. Molly hirtelen a hollywoodi elit legbelsőbb köreiben találja magát, vendégei menő üzletemberek, híres sportolók, mozisztárok, rendezők.

Egy kis lelemény és kitartás árán Molly a legnívósabb klub élére küzdi fel magát, ahol percenként dollármilliók cserélnek gazdát. A sikeres vállalkozásra az orosz maffia is felfigyel, csakúgy, mint az FBI. A diszkréciót mindennél fontosabbnak tartó lány nehéz helyzetbe kerül: ha nem akar rács mögé kerülni, ki kell szolgáltatnia exkluzív ügyfeleit a kormány embereinek. Az egyetlen szövetségese, ügyvédje, Charlie Jaffey (Idris Elba), próbálja kihúzni őt a csávából: meg akarja mutatni a világnak, hogy az elveihez végsőkig ragaszkodó pókerhercegnő korrektebb játékot űz, mint ahogy azt elsőre bárki gondolná.     

A megtörtént esetet feldolgozó film Molly Bloom memoárja alapján készült. A főszerepben a ragyogó Jessica Chastaint láthatjuk, ügyvédjét a Golden Globe-díjas Idris Elba, pszichológus édesapját pedig az Oscar-díjas Kevin Costner alakítja. A rendezői székbe a Social Network – Közösségi háló Oscar®-díjas írója, Aaron Sorkin ült, aki az Elit játszma forgatókönyvét is jegyzi.

A filmet 2 Golden Globe-díjra jelölték: Jessica Chastaint a legjobb színésznő, Aaron Sorkint pedig a legjobb forgatókönyvíró kategóriában.

Jelenetfotók – Képek

Elit játszma - póker
Elit játszma - Kevin Costnerrel
Elit játszma - Idris Elbával

Fotók: Freeman Film

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló témájú filmek:

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top