Eleven testek

- filmrakat | 2013. március 15. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az Eleven testek (Warm Bodies) című amerikai film a zomromkom jeles képviselője, és arról szól, hogy a zombi szerelem nem egy halott ügy.

Eleven testek plakát

Eleven testek plakát

Halott vagyok, de annyira nem rossz. – mondja R, a szimpatikus, szerelmes zombi fiú. – Megtanultam együtt élni vele.

Mikor egy titokzatos vírus ütötte fel fejét a Föld nevű bolygón, elpusztította a civilizációt, és a fertőzötteket vérszomjas emberevőkké változtatta, így lett a fiatal srácból is zombi. Csak néhány ember maradt, akik egykori szeretteiktől rettegve élnek, hogy mikor is jön el értük az eleven testekre éhezők csapata. R (Nicholas Hoult) a halott fiú, aki zombiként nyeri el a bájos Julie (Teresa Palmer) szívét, gyakran mosolyogna, de nem teheti: lerohadt az ajka.

Eleven testek [+16]

zomromkom

Rendező: Jonathan Levine
Isaac Marion regénye alapján a forgatókönyvet írta: Jonathan Levine

Szereplők:
Nicholas Hoult,Teresa Palmer, Rob Corddry, Dave Franco, John Malkovich

Bemutató dátum: 2013. április 11.
Forgalmazza a ProVideo

Kinek szíve sincs

Kinek szíve sincs: R, a pulzus nélkül (majdnem azt írtam hogy élő) tengődő, érző, magányos zombi belsejében megmozdul valami, amikor találkozik Julieval. A szív nélkül szerelembe eső zombi fiú semmire sem emlékszik korábbi életéből, nem tudja a nevét, beszélni sem tud, csak hörög. Arra emlékszik csupán a civilizált időkből, hogy a neve R-rel kezdődött, így kapta meg az R betűt névként. Ennek ellenére vannak álmai, vágyai és a fiatal lány megdobogtatja nem létező szívét olyannyira, hogy megmenti a lányt a Julie agyára éhező, zombi társaitól.

Eleven testek 3

Eleven testek: R és Julie

Julie R-rel való találkozása után apjához (John Malkovich), a kegyetlen zombi vadászhoz siet, hogy elújságolja neki a nagy hírt: találkozott egy olyan sráccal, aki nem csak egy csoszogó, üres tekintetű zombi, hanem valami más. De az élő halottaktól rettegő embereket nehéz meggyőzni bármiről is. A háború elkezdődik élők és holtak között, veszélybe sodorva a fiatal szerelmesek jövőjét.

Eleven testek 5

Eleven testek: John Malkovich, mint kegyetlen zombivadász

Pedig abban a pillanatban minden egy csapásra megváltozott, mikor R, az egzisztenciális válságban lévő zombi srác szíve megdobbant, és hideg testét a szerelem felhevítette. Olyasmi történt vele, ami talán az egész emberiséget megmenthetné….mert ez a szerelem nem egy halott ügy.

Nicholas Hoult az Eleven testek című filmjéről

Nicholas Hoult a thatfilmthing.com-nak elárulta, a szerepben az jelentette számára a legnagyobb kihívást, hogy a nézők kötődjenek ehhez az oszlásban lévő, de szeretni való zombi sráchoz.

Pont attól olyan emberi az egész, mert R is folyton valahova tartozni akar, de valahogy mégsem találja a helyét. Ismerős helyzet? Szerintem nagyon is az.

R és Julie találkozására így reagált a fiatal sztár:

Nem az a tipikus romantikus, szerelem első látásra jelenet…keményen akciózunk, még meg is lőnek. Sőt Teresa még késeket is dobál felém. Igen! Meglőnek, megszúrnak, nagyon durva.

Eleven testek feliratos előzetes

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz + 11 =