Miközben néztem, féltem: Eleven kór előzetes

Hidegrázósra sikerült az Eleven kór (Malignant) előzetes, azt vettem észre miközben először láttam, hogy markolászom a szék karfáját. Ha megnézed a trailert, a Te nyugalmadnak is vége lesz…

Hidegrázósra sikerült az Eleven kór előzetes, azt vettem észre miközben először láttam, hogy markolászom a szék karfáját. Nálunk először az eredeti nyelven megjelent trailert láthattad, de amint megjelent magyarul, lecseréltük a videót. A jó hír tehát az, hogy a rajongók idehaza is megnézhetik majd a moziban az eleven kórt. De kinek köszönhetjük ezt a borzongtató élményt?

Ha horror filmről van szó, akkor James Wan neve garancia a minőségi borzongásra. Akár producerként, akár rendezőkén vesz részt a munkában. Az Eleven kór (eredeti címe: Malignant) munkáit mindkét pozícióból irányíthatta, és még a forgatókönyv írásba is belefolyt. Így joggal mondhatjuk, hogy:

Az Eleven kór James Wan filmje, melyben visszatér ahhoz a műfajhoz, amiben a legjobb

Márpedig a legjobb, és még titokzatos is. A félig-meddig misztikus horror sztorijáról ugyanis nem sokat tudunk. A rendező nem épp arról híres, hogy a filmjeinek megjelenése előtt lelövi a poént. Az előzetes sem visz sokkal közelebb a teljes történethez, de azért pár információt tudhatunk róla:

Annyi biztos, hogy a film főszereplője egy fiatal lány, akit Madisonnak hívnak. Miután megtalálja a gyermekkorában készült videókat, onnantól egy álomvilágban él, lebegve ingázik a valóság és a képzelet között. Mindeközben szörnyű haláleseteket lát és folyamatosan zaklatja egy Gabriel nevű szörnyeteg. Ez az alak már gyermekkorában is ott ólálkodott Madison körül…

Szereplők, premier

Az Eleven kór főszereplője Annabelle Wallis, ő alakítja Madisont. Talán nem véletlen, hogy pont Ő kapta a szerepet, hiszen korábban már együtt dolgozott a rendező James Wannal az Annabelle című horrorban. A további főbb szerepeket Paula Marshall, Ingrid Bisu és Maddie Hasson alakítják.

Az Eleven kór James Wan filmje, aki egy szuperhősös, vizes kitérő (Aquaman, 2018) után visszatért arra a pályára, amiben igazán otthon érzi magát.

Kell-e mondanom, hogy a film eredeti bemutatója a Covid-19 járvány miatt elmaradt? Az Egyesült Államokban 2020 augusztusában lett volna a premier, ám ez most 2021-re tolódott. Reméljük az idei mozipremiert semmi sem fogja akadályozni!

Ha minden jól megy, az Eleven kór idehaza 2021. szeptember 2-án kerül a mozikba. A film hazai forgalmazója az InterCom.


Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 4 =

Scroll to top