Elégedetlen a Pangu a Transformers-projektel

- filmrakat | 2014. június 23. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A pekingi Pangu Befektetői Csoport perrel fenyegeti a Transformers: A kihalás kora című film gyártóját. A kínaiak szerint a Paramount és két másik kínai vállalat nem teljesítette a film egyik szponzorával, a Panguval szemben szerződésben vállalt kötelezettségeit.

Transformers: A kihalás kora - jelenetfotó

Transformers: A kihalás kora – jogi problémákat jelez a kínai szponzor !

Napokkal a legújabb Transformers-mozi bemutatója előtt nem jön jókor a szerződésszegés vádja!

A pekingi Pangu Befektetői Csoport a hétvégén jelentette be: teljes körűen meg kívánja szakítani együttműködését az amerikai stúdióval, mivel az nem teljesítette az általa korábban szerződésben ígérteket. A cég a sárkányalakú pekingi Pangu bevásárlóközpontnak a tulajdonosa, amelyben és mely körül a Transformers legújabb, negyedik részének, A kihalás korának több jelenete is forog.

A vállalat állítása szerint mintegy tízmillió jüannal (360 millió forint) szponzorálta a filmet, amiért cserébe a pláza és az ott lévő szálloda posztereken és bemutatókon való reklámjára kapott ígéretet, és azt, hogy a kínai bemutatót a létesítményben tartják.

Rob Moore, Michael Bay és Mark Wahlberg

Rob Moore, Michael Bay and Mark Wahlberg a Transformers Hong-Kong-i premierjén

A Paramount és a szerződésben társ két másik kínai vállalat ugyanakkor nem teljesítette a fentieket, amivel a cég közleménye szerint “komoly anyagi károkat okozott és nagymértékben rombolta a Pangu hírnevét”. A világpremierre Hongkongban került sor, s a reklám sem valósult meg, a cég így most logójának és a hotelnek a filmből való törlését kéri, és hivatalos beadvánnyal fordult az illetékes kínai felügyelethez, hogy függessze fel a film forgalmazását.
A Paramount Stúdió közleményében úgy fogalmazott: a Pangu bevásárlóközpontja gyönyörűen fest a vásznon, s “sajnálja, hogy a vállalat az együttműködés egyes aspektusaival nem elégedett”. A Paramount azt is hozzátette: dolgozik a felmerült vitás kérdések megoldásán.

Az amerikai vállalatnak többek közt azért is érdekében áll így tenni, mivel Kína jelenti a Transformers-sorozat egyik legnagyobb piacát. Az előző, harmadik rész 165 millió dollárt hozott a kínai piacon, ami az észak-amerikai bevételeknek csaknem a fele.

Forrás: MTI

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

10 − 6 =

Címlapról

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább

Jönnek a kacsák (2018) amerikai animációs film

Jönnek a kacsák (2018) amerikai animációs film
Két kiskacsa és egy szeleburdi lúd elszakad a dél felé vándorló csapatától a Jönnek a...
Tovább