Elcserélt világ (Die abhandene Welt, német dráma, 2015)

A sokszor szidott és elátkozott internet egy apa-lánya kapcsolatba is beleszól! Az Elcserélt világ című filmben egy elhunyt édesanyát vélnek felfedezni egy interneten talált fotón, melyen mint amerikai énekesnő szerepel. És nagyon is él!

Az Elcserélt világ világpremierje a rangos ‘A’ kategóriás Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt, majd bejárta a világ filmfesztiváljait és versenyzett a rangos Valladolidi Nemzetközi Filmfesztiválon is. Bemutatjuk a film alkotóit, mutatunk jelenetfotókat, plakátot és ismertetjük az alkotókat és röviden a film történetét is.

Elcserélt világ (12)
színes, német dráma, 2015, 101 perc

Eredeti cím: Die abhandene Welt.

Rendezte: Margarethe von Trotta
Írta: Margarethe von Trotta. Fényképezte: Axel Block. Vágó: Bettina Böhler. Producer: Markus Zimmer
Szereplők: Katja Riemann, Barbara Sukowa, Matthias Habich, Robert Seeliger

Magyarországi bemutató: 2016. május 12. Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media.

Elcserélt világ – filmajánló

A feje tetejére áll Paul és lánya, Sophie élete, amikor véletlenül egy amerikai opera énekesnő fotójára bukkannak az interneten és az apa lánya elhunyt édesanyját véli felfedezni a képen. Sophie ezért New Yorkba utazik, hogy utánajárjon a rejtélynek és választ találjon a talányra.

A film rendezője Margarethe von Trotta a kevésszámú európai rendezőnő egyike, a kortárs európai film egyik legjelentősebb képviselője. Tavaly a FIPRESCI Platinum 90 díjjal ismerte el életművét.

Elcserélt világ – filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top