Eisenstein Mexikóban (2015) holland-mexikói-finn-belga-francia film

A nagy orosz filmrendező, Eisenstein a Patyomkin páncélos zajos sikere után Amerikába utazott, de nem találta meg a számítását: a konzervatív amerikaiak nem fogadták el sem személyét, sem művészetét. Az extravagáns művész ezért továbbutazik Mexikóba, ahol érzéki tapasztalatokban van része: megismerkedik Érosszal és Thanatosszal, a szerelem és a halál istenével… A film megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott!

Eisenstein Mexikóban (18)
holland-mexikói-finn-belga-francia film, 2015, 105 perc

Rendező: Peter Greenaway
Forgatókönyvíró: Peter Greenaway
Szereplők: Elmer Bäck, Luis Alberti, Maya Zapata

Bemutató: 2015. november 12. Forgalmazza a Cirko Film.

Eisenstein Mexikóban – filmajánló

Miután Hollywood nem tartott rá igényt, hazája viszont egyre nyomatékosabban szólítja visszatérésre a Szovjetunióba, a filmrendező Szergej Eisenstein 1931-ben a mexikói Guanajuatóba utazik, hogy ott forgassa következő, ¡Que Viva México! című filmjét. Mexikói idegenvezetője, Palomino Cañedo társaságában érzékenyen tapasztalja meg Erosz és Thanatosz, szexualitás és halál kapcsolatát, ami termékenyítően hat művészetére, magánéletét azonban komolyan felforgatja.

Peter Greenaway filmjében a szerelemhez, szexhez és halálhoz kapcsolódó vágyakkal és félelmekkel szembesülő kreatív zseni elméjébe enged bepillantást a Guanajuatóban eltöltött tíz szenvedélyes és a rendező további karrierjét komolyan befolyásoló nap bemutatásán keresztül.

Eisenstein Mexikóban – trailer

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 5 =


Scroll to top