Az Eichmann Show (2015) angol filmdráma

- filmrakat | 2015. július 31. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az Eichmann Show című angol filmdráma Paul Andrews Williams  egyedi megközelítésű és különleges formanyelvű, két szálon futó filmje amellett, hogy az Eichmann-per dokumentarista hűségű nyomon követésével a történelmi események lehető leghitelesebb, megrendítő hatású feldolgozására tesz kísérletet, a televíziózás hőskorának egy páratlanul izgalmas epizódját és kiemelkedően fontos mérföldkövét mutatja be, és egyúttal a tömegtájékoztatás már kezdeti korszakában is felmerült, manapság pedig még aktuálisabb erkölcsi kérdéseit és felelősségét is feszegeti.

Az Eichmann Show (12)
angol filmdráma, 90 perc, 2015
Rendező: Paul Andrews Williams
Főszereplők: Martin Freeman, Anthony LaPaglia, Rebecca Front

2015. augusztus 27-től a mozikban! Magyarországi forgalmazó a Pannonia Entertainment és a Freeway Entertainment.

Az Eichmann Show – filmajánló

1960-ban az Argentínában bujkáló egykori SS alezredest, a zsidóság szisztematikus megsemmisítését célzó “végső megoldás” egyik legfontosabb végrehajtójaként a második világháborúban milliókat halálba küldő Adolf Eichmannt az izraeli titkosszolgálat ügynökei elfogják és Jeruzsálembe szállítják, ahol bíróság elé állítják emberiesség elleni bűntettekért. Az amerikai televíziós producer, Milton Fruhtman (Martin Freeman) filmet akar készíteni a tárgyalássorozatról, mert szilárdan hiszi, hogy a minden eddiginél nagyobb nyilvánosságot kapó per kapcsán a világnak meg kell ismernie a holokauszt borzalmait, hogy soha többé ne éledhessen újjá a nácizmus eszméje. Tervéhez csatlakozik az Amerikában tiltólistára helyezett rendező, Leo Hurwitz (Anthony LaPaglia) is és halálos fenyegetések és számtalan akadály ellenére nekilátnak a közvetítés megszervezésének. Munkájuknak köszönhetően az Eichmann-per végül több mint három tucat országban került sugárzásra, ez lett minden idők első globálisan bemutatott televíziós közvetítése, amely hatására világszerte nézők milliói szembesültek döbbenten az egykori haláltáborokban történtekkel.
Eichman Show (2015) angol filmdráma - plakát

A film a koncentrációs táborok felszabadításának 70. évfordulója alkalmából, a BBC közreműködésével és támogatásával készült el, briliáns módon vegyítve a megrázó archív felvételeket a feszült, játékfilmes dramaturgiával.

Magyar feliratos előzetes:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább

Melissa McCarthy férje rendezte a színésznő új filmjét

Melissa McCarthy A partiállat című filmben
Nem csak rendezte, más feladatokat is ellátott Melissa McCarthy férje a színésznő legújabb filmjének készítésekor....
Tovább

Szuperhősös film készül Chris Pratt főszereplésével

Komikusból akcióhős: Chris Pratt | Filmrakat.hu
Chris Pratt főszereplésével idén nyáron mutatják be a hazai mozik a legújabb Jurassic World filmet,...
Tovább