Egy tökéletes nap (2015) spanyol akciófilm, vígjáték

Az Egy tökéletes nap (A Perfect Day) akcióval teli road-movie, háborús film és őrült fekete vígjáték egyszerre, melyben a kiváló színészek végre komikus oldalukat is megmutatják a közönségnek. Az Oscar-díjas Benicio Del Toro és az Oscar-díjas Tim Robbins a főszereplői ennek az egyetlen őrült nap történetét elmesélő filmnek. Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

Egy tökéletes nap (12)
színes, spanyol film, 2015,106 perc

Eredeti cím: A Perfect Day Gyártó: Mediapro, Reposado Producciones, TVE

Rendezte: Fernando León de Aranoa Forgatókönyv: Fernando León de Aranoa, Diego Farias Fényképezte: Alex Catalán Producer: Patricia de Muns, Javier Méndez Zene: Arnau Bataller Vágó: Nacho Ruiz Capillas

Főszereplők: Benicio Del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko, Mélanie Thierry

Országos bemutató: 2016. január 28. Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Egy tökéletes nap – filmajánló

Egy háború sújtotta bosnyák faluban méretes holttest lebeg egy kút alján. A kövér férfinak az lett a veszte, hogy gyilkosai vele akarják a helyiek ivóvíz-készletét megmérgezni. A nemzetközi segélyszervezet dolgozói (Benicio Del ToroSicario – A bérgyilkos, Traffic, 21 Gramm, Tim Robbins – Titokzatos folyó, Világok harca, A remény rabjai, Mélanie Thierry – Az óceánjáró zongorista legendája) hamarosan megérkeznek a helyszínre, hogy kihúzzák a hullát, de a kötelük elszakad a súly alatt. Versenyfutás indul az idővel, hogy hőseink megszerezzenek minden szükséges engedélyt (és persze egy strapabíró kötelet) a katonák, a háborún nyerészkedők, a bizalmatlan helyiek és a bürokrácia között lavírozva – mielőtt a hulla megfertőzi a kút vizét. A helyzetet bonyolítja, hogy váratlanul egy bombanő (Olga Kurylenko – A Quantum csendje) is csatlakozik a csapathoz, akinek korábban viszonya volt az egyik férfival.

Egy tökéletes nap – trailer

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + tizenöt =


Scroll to top