Egy szörnyű éjszaka

A bűn éjszakája szörnyű dolgokat hoz ki az elállatiasodott emberekből. Filmelőzetes:
http://youtu.be/15EGf7qVoho
A bűn éjszakája (The Purge , hazai bemutató: 2013. szeptember 5.) című thriller a közeljövő Amerikájában játszódik, amikorra már elszaporodott a bűn és az erőszak, a börtönök túlzsúfoltak, a kormány pedig csak egyféleképpen képes kezelni a helyzetet. Minden évben kinevez egy éjszakát – a bűn éjszakáját – amikor bármilyen bűntényt, még a gyilkosságot is – következmények nélkül el lehet követni. A rendőrség nem lép közbe, az egészségügyi intézmények zárva tartanak. Lelőhetnek akár egy rendőrőrsnél, vagy bárki elvérezhet a kórház bejárata előtt. Ezen az éjszakán a lakosság azt tesz, amit akar, és nincsenek jogi következmények. Ebben a 12 órában a bűnözés nem ismer határokat, de a felgyülemlett társadalmi problémákat megoldja: kihullik a férgese.

A magukat Eszelősöknek nevező bűnözők szörnyű tettekre készülnek a bűn éjszakáján
A magukat Eszelősöknek nevező bűnözők szörnyű tettekre készülnek a bűn éjszakáján

Szörnyű 12 óra

A bűn éjszakája című film egy olyan család történetét mutatja be nekünk, akik próbálják kivonni magukat ennek a szörnyű 12 órának a történéseiből. Atombiztos erődítménnyé alakított családi házukból szemlélik az eseményeket egészen addig, amíg az Eszelősök bandája elől menekülve egy hajléktalan bebocsátást nem kér hozzájuk. A család ekkor válaszút elé érkezik.

A bűn éjszakája a szörnyűségek története. Vajon ki lehet zárni a házból a rémtetteket?
A bűn éjszakája a szörnyűségek története. Vajon ki lehet zárni a házból a rémtetteket?

Ethan Hawke újra egy rettegéssel teli filmben

A Sinister sikere után Ethan Hawke elvállata a családjáért bármire hajlandó James Sandin szerepét A bűn éjszakája című filmben, aki kezdetben szándékosan egyszerű lélek, és amint bonyolódni kezd a cselekmény, úgy válik egyre összetettebb hőssé.

A bűn éjszakája 1
A bűn éjszakája. Odakinn tombol az erőszak. Vajon a ház biztonságot nyújt?

Mivel szörnyű veszélybe kerül az élete – a családjáról nem is beszélve – olyan agresszívvá válik, hogy képes lesz átlépni bármilyen határt. A színész így vall a szerepéről:

James roppant provokatív történettel ráz fel minket, és olyan közeljövőt tár elénk, amely nagyon is valószerűnek tűnik – mondja Hawke. – A történet fő kérdése az, meddig dobhatjuk sutba az erkölcsi aggályainkat arra hivatkozva, hogy gondoskodnunk kell a családunkról. James Sandin tökéletes családapának és derék mintapolgárnak tartja magát. Aztán lassan derengeni kezd neki, hogy tulajdonképpen fogalma sincs semmiről, és a dolgok sokkal bonyolultabbak, mint korábban elképzelte.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 12 =


Scroll to top