Egy szent szarvas meggyilkolása (2017) görög-brit-ír thriller

- filmrakat | 2017. december 9. szombat
Olvasói értékelés: (1 szavazat, átlag: 5,00

Egy szent szarvas meggyilkolása (2017) görög-brit-ír thrillerEgy embernek van két fia és ahhoz, hogy az egyik legalább életben maradhasson, a másikat fel kell áldoznia. Végig feszült, intenzívebb pszichológiai terror, zseniális színészek előadásában… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Egy szent szarvas meggyilkolása

Plakát, adatlap

Egy szent szarvas meggyilkolása (2017) görög-brit-ír thriller plakátja

Színes, film, készült 2017-ben, hossza 121 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: The Killing of a Sacred Deer

Forgatókönyv: Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou
Szereplők: Colin Farrell, Nicole Kidman, Alicia Silverstone, Raffey Cassidy, Barry Keoghan

Rendezte: Yorgos Lanthimos

Hazai filmpremier: 2017. december 28.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Steve, a karizmatikus sebész életében váratlanul feltűnik egy tinédzser. A fiú kezdetben megmagyarázhatatlan barátkozása, valamint érdeklődése az orvoslás iránt hamarosan értelmet nyer. A tinédzser ismerteti bosszújának tervét, melynek része a fiú anyja és a sebész férfi. Steve és családja élete fenekestül fordul fel a mind félelmetesebb fenyegetés és egyre intenzívebb pszichológiai terror hatására.

Yorgos Lanthimos Görögország világhírűvé vált rendezője, aki szerzői filmes munkáit immár nemzetközi színtéren, világsztárok sokaságával készíti. Lanthimos Kutyafog című filmjét 2011-ben jelölték az idegen nyelvű film Oscar-díjára. A homár című filmjéért 2017-ben a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díjára terjesztették fel. A rendező A homár után ismét Colin Farrell-lel (Legendás állatok és megfigyelésük) a főszerepben készített film. Az alkotás világpremierjét a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban tartották, ahol a thriller a versenyprogramba kapott meghívást.

Az Egy szent szarvas meggyilkolása Cannes-ban a legjobb forgatókönyv díját nyerte el. Farrell mellett a főbb szerepeket az Oscar-díjas Nicole Kidman (Hatalmas kis hazugságok – tvsorozat) és Alicia Silverstone (Egy ropi naplója: A nagy kiruccanás) játsszák.

Jelenetfotók – Képek

  • Egy szent szarvas meggyilkolása - jelenetfotó 3
  • Egy szent szarvas meggyilkolása - jelenetfotó 2
  • Egy szent szarvas meggyilkolása - jelenetfotó 1

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Továbbiak a filmről:

Ha tetszik, jelezd nekünk: