Egy szent szarvas meggyilkolása (2017) görög-brit-ír thriller

Egy szent szarvas meggyilkolása (2017) görög-brit-ír thrillerEgy embernek van két fia és ahhoz, hogy az egyik legalább életben maradhasson, a másikat fel kell áldoznia. Végig feszült, intenzívebb pszichológiai terror, zseniális színészek előadásában… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Egy szent szarvas meggyilkolása

Plakát, adatlap

Egy szent szarvas meggyilkolása (2017) görög-brit-ír thriller plakátja

Színes, film, készült 2017-ben, hossza 121 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: The Killing of a Sacred Deer

Forgatókönyv: Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou
Szereplők: Colin Farrell, Nicole Kidman, Alicia Silverstone, Raffey Cassidy, Barry Keoghan

Rendezte: Yorgos Lanthimos

Hazai filmpremier: 2017. december 28.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Steve, a karizmatikus sebész életében váratlanul feltűnik egy tinédzser. A fiú kezdetben megmagyarázhatatlan barátkozása, valamint érdeklődése az orvoslás iránt hamarosan értelmet nyer. A tinédzser ismerteti bosszújának tervét, melynek része a fiú anyja és a sebész férfi. Steve és családja élete fenekestül fordul fel a mind félelmetesebb fenyegetés és egyre intenzívebb pszichológiai terror hatására.

Yorgos Lanthimos Görögország világhírűvé vált rendezője, aki szerzői filmes munkáit immár nemzetközi színtéren, világsztárok sokaságával készíti. Lanthimos Kutyafog című filmjét 2011-ben jelölték az idegen nyelvű film Oscar-díjára. A homár című filmjéért 2017-ben a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díjára terjesztették fel. A rendező A homár után ismét Colin Farrell-lel (Legendás állatok és megfigyelésük) a főszerepben készített film. Az alkotás világpremierjét a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban tartották, ahol a thriller a versenyprogramba kapott meghívást.

Az Egy szent szarvas meggyilkolása Cannes-ban a legjobb forgatókönyv díját nyerte el. Farrell mellett a főbb szerepeket az Oscar-díjas Nicole Kidman (Hatalmas kis hazugságok – tvsorozat) és Alicia Silverstone (Egy ropi naplója: A nagy kiruccanás) játsszák.

Jelenetfotók – Képek

Egy szent szarvas meggyilkolása - jelenetfotó 3
Egy szent szarvas meggyilkolása - jelenetfotó 2
Egy szent szarvas meggyilkolása - jelenetfotó 1

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top