Egy nehéz nap éjszakája (2014) angol zenés film

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Egy nehéz nap éjszakája (2014 – A Hard Day’s Night) angol zenés film. 50 évvel a premier után újra a mozivásznon a Beatles együttes kultfilmje. Digitálisan felújított változat, 5.1-es újrakevert hang!
Egy nehéz nap éjszakája (2014) angol zenés film

Egy nehéz nap éjszakája (12)
Fekete-fehér angol zenés film – 2014

Eredeti megjelenés dátuma: 1964. augusztus 11.
Rendező: Richard Lester
DVD-kiadás dátuma: 1998. július 28.
Zenéjét szerezte: George Martin, The Beatles
Szereplők: John Lennon (John),  Sir Paul McCartney (Paul), George Harrison (George), Ringo Starr (Ringo), Wilfrid Brambell (Paul nagypapája)

A popkultúra egyik alapfilmje, az Egy nehéz nap éjszakája idén ünnepli az 50. születésnapját, és ebből az alkalomból jubileumi vetítéssorozat keretében visszatér a mozivászonra. Október 30-tól Budapesten az Urániában és országszerte 14 további filmszínházban láthatják a nézők a kultfilm digitálisan felújított változatát.

Hazai bemutató dátuma: 2014. október 30. Bemutatja a Pannónia Entertainment.

John, Paul, George és Ringo
The Beatles – John, Paul, George és Ringo

Egy nehéz nap éjszakája – Filmajánló

1964-et írunk, és négy fiatal liverpooli srác éppen a világot készül megváltani – már ha ez a bolond világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból… Richard Lester Oscar-, Grammy- és BAFTA díjra jelölt, legendás rock’n’roll vígjátéka – melyet a Brit Filmintézet a 20. század száz legjobb filmje közé választott meg – egy áldokumentumfilm valósághű stílusában készült; John, Paul, George és Ringo egy napját nyomon követi, amint egy londoni TV-showra készülve viharként rájuk ront a hírnév. A szárnyukat próbálgató gombafejek sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, túlbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe kerülve úgy döntenek, hogy életükben először megszegik a szabályokat: az elkövetkező 24 órában kidobják időbeosztásukat és belekóstolnak a szabadságba.

Digitálisan felújított, kitűnő minőségű képpel és újrakevert, 5.1. térhatású hanggal
Egy nehéz nap éjszakája

Az Egy nehéz nap éjszakája a bemutató 50. évfordulója tiszteletére világszerte újra mozivásznon látható, digitálisan felújított, kitűnő minőségű képpel és újrakevert, 5.1. térhatású hanggal. A hangkeverést Giles Martin, az ötödik Beatle-ként is emlegetett George Martin producer fia végezte a legendás Abbey Road Stúdióban.

Trailer:

Magyarországi bemutatók:

Magyarországon limitált vetítéssorozatban október 30-tól mutatják be a filmet. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban játsszák, a vidéki helyszínek közt pedig Balatonfüred, Debrecen, Eger, Hévíz, Jászberény, Kecskemét, Miskolc, Poroszló, Salgótarján, Szeged, Szentgotthárd, Szolnok, Szombathely és Tapolca szerepel. Vetítési időpontok a film Facebook oldalán, a https://www.facebook.com/egyneheznapejszakaja címen láthatók, a premier héttől kezdve.

Az Urániában a jubileumi bemutató alkalmából 2014. október 30-án és 31-én 19 órakor film előtt koncertet ad az első számú hazai Beatles-emlékzenekar, az idén 10 éves fennállását ünneplő The Blackbirds együttes az “A Hard Day’s Night” album slágereivel. A lemezt anno minden idők 25 legjobb filmzenéi közé válogatta a Rolling Stone kultmagazin.

Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =


Scroll to top