Egy nehéz nap éjszakája (2014) angol zenés film

Egy nehéz nap éjszakája (2014 – A Hard Day’s Night) angol zenés film. 50 évvel a premier után újra a mozivásznon a Beatles együttes kultfilmje. Digitálisan felújított változat, 5.1-es újrakevert hang!
Egy nehéz nap éjszakája (2014) angol zenés film

Egy nehéz nap éjszakája (12)
Fekete-fehér angol zenés film – 2014

Eredeti megjelenés dátuma: 1964. augusztus 11.
Rendező: Richard Lester
DVD-kiadás dátuma: 1998. július 28.
Zenéjét szerezte: George Martin, The Beatles
Szereplők: John Lennon (John),  Sir Paul McCartney (Paul), George Harrison (George), Ringo Starr (Ringo), Wilfrid Brambell (Paul nagypapája)

A popkultúra egyik alapfilmje, az Egy nehéz nap éjszakája idén ünnepli az 50. születésnapját, és ebből az alkalomból jubileumi vetítéssorozat keretében visszatér a mozivászonra. Október 30-tól Budapesten az Urániában és országszerte 14 további filmszínházban láthatják a nézők a kultfilm digitálisan felújított változatát.

Hazai bemutató dátuma: 2014. október 30. Bemutatja a Pannónia Entertainment.

John, Paul, George és Ringo
The Beatles – John, Paul, George és Ringo

Egy nehéz nap éjszakája – Filmajánló

1964-et írunk, és négy fiatal liverpooli srác éppen a világot készül megváltani – már ha ez a bolond világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból… Richard Lester Oscar-, Grammy- és BAFTA díjra jelölt, legendás rock’n’roll vígjátéka – melyet a Brit Filmintézet a 20. század száz legjobb filmje közé választott meg – egy áldokumentumfilm valósághű stílusában készült; John, Paul, George és Ringo egy napját nyomon követi, amint egy londoni TV-showra készülve viharként rájuk ront a hírnév. A szárnyukat próbálgató gombafejek sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, túlbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe kerülve úgy döntenek, hogy életükben először megszegik a szabályokat: az elkövetkező 24 órában kidobják időbeosztásukat és belekóstolnak a szabadságba.

Digitálisan felújított, kitűnő minőségű képpel és újrakevert, 5.1. térhatású hanggal
Egy nehéz nap éjszakája

Az Egy nehéz nap éjszakája a bemutató 50. évfordulója tiszteletére világszerte újra mozivásznon látható, digitálisan felújított, kitűnő minőségű képpel és újrakevert, 5.1. térhatású hanggal. A hangkeverést Giles Martin, az ötödik Beatle-ként is emlegetett George Martin producer fia végezte a legendás Abbey Road Stúdióban.

Trailer:

Magyarországi bemutatók:

Magyarországon limitált vetítéssorozatban október 30-tól mutatják be a filmet. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban játsszák, a vidéki helyszínek közt pedig Balatonfüred, Debrecen, Eger, Hévíz, Jászberény, Kecskemét, Miskolc, Poroszló, Salgótarján, Szeged, Szentgotthárd, Szolnok, Szombathely és Tapolca szerepel. Vetítési időpontok a film Facebook oldalán, a https://www.facebook.com/egyneheznapejszakaja címen láthatók, a premier héttől kezdve.

Az Urániában a jubileumi bemutató alkalmából 2014. október 30-án és 31-én 19 órakor film előtt koncertet ad az első számú hazai Beatles-emlékzenekar, az idén 10 éves fennállását ünneplő The Blackbirds együttes az “A Hard Day’s Night” album slágereivel. A lemezt anno minden idők 25 legjobb filmzenéi közé válogatta a Rolling Stone kultmagazin.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × kettő =


Scroll to top